b1 a quad
• Strona 1 z 1
b1 a quad
Witam.Czy ktoś mający kategorie B1 może prawnie poruszać się quadem z homologacją na auto? Wydaje mi się, że tak, skoro B1 upoważnia do prowadzenia auta do 550kg.Po krótkiej rozmowie policjant utwierdził mnie w tym przekonaniu, ale czy tak w końcu jest?Pytam się o to, gdyż często ludzie sprzeczają się, że nie nie nie 

brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
tak jest jesli jest mowa o quadzie zarej. jako samochod bo sa tez quady rej. na motocykl.....z tego co wim masz racje 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Jeśli jest zarejestrowany jako samochód to posiadajac b1 mozesz go prowadzic. Ewentualnie zawsze mozna zarejestrowac go jako maszyna rolnicza(mini traktor) i jeździc nim na kategorie T. Dostepna jest od 16 lat. Bo i takie numery robia.
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
kłosiakR6 napisał(a):Ewentualnie zawsze mozna zarejestrowac go jako maszyna rolnicza(mini traktor) i jeździc nim na kategorie T. Dostepna jest od 16 lat. Bo i takie numery robia.
ha tego nie slyszalem

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
ha tego nie slyszalem
ale pomysl dobry
no co to taki prawie traktor
[/quote]
tylko że jest jeden szkopuł, maszyna rolnicza moze miec vmax=25km/h wiec sporo wolniej niz motorower. Nie wiem co robia jak złapia na wiekszej predkosci ale tak jest w przepisach. A swoja drogą to ciekawe jak wyglada ta rejestracja na maszyne rolnicza. Musze spytac kolege bo on chciał jakiegos chinskiego quada 200cm na traktor zarejestrowac.

tylko że jest jeden szkopuł, maszyna rolnicza moze miec vmax=25km/h wiec sporo wolniej niz motorower. Nie wiem co robia jak złapia na wiekszej predkosci ale tak jest w przepisach. A swoja drogą to ciekawe jak wyglada ta rejestracja na maszyne rolnicza. Musze spytac kolege bo on chciał jakiegos chinskiego quada 200cm na traktor zarejestrowac.
r6 99r
- kłosiakR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości