KTM -znawcy i miłośnicy :)
• Strona 1 z 1
KTM -znawcy i miłośnicy :)
Mam pytanie do "znawców" Ktmów.
Zakupiłem nowy nmotocykl ktm 450 sxf i mam kilka pytań dotyczących eksploatcji:
po czym poznac ze olej nadaje sie do wymiany?
jak czesto zmieniac olej?
który olej lepszy repsol czy motul?(najlepiej jak ktos by podał specyfikacje oleju ,poniewaz przebywam w USA i olej tutaj jest bardzo tani wiec warto skorzystac
) Olej ma byc syntetyczny ?
http://www.gekgo.com/images/repsol-4ts.jpg chodzi mi o specyfikacje
Dziekuje i pozdrawiam ;]
Zakupiłem nowy nmotocykl ktm 450 sxf i mam kilka pytań dotyczących eksploatcji:
po czym poznac ze olej nadaje sie do wymiany?
jak czesto zmieniac olej?
który olej lepszy repsol czy motul?(najlepiej jak ktos by podał specyfikacje oleju ,poniewaz przebywam w USA i olej tutaj jest bardzo tani wiec warto skorzystac

http://www.gekgo.com/images/repsol-4ts.jpg chodzi mi o specyfikacje

Dziekuje i pozdrawiam ;]
;]
- dzbanek1987
- Świeżak
a tak z ciekawości się zapytam
czy ten moto ma Ci służyć do jazdy po terenie lesie itp?? czy tor i napierdalanka
przemielenie terenu na maxa itp??;>
w zależności od sposobu jazdy wymienia sie płyny itp
a co do olejów każdy jest dobry są to 1 z najlepszych firm więc chyba nie ma co sie bawić który lepszy
który ma ładniejsze opakowanie ten bierzesz
pozdro
czy ten moto ma Ci służyć do jazdy po terenie lesie itp?? czy tor i napierdalanka

w zależności od sposobu jazdy wymienia sie płyny itp

a co do olejów każdy jest dobry są to 1 z najlepszych firm więc chyba nie ma co sie bawić który lepszy

który ma ładniejsze opakowanie ten bierzesz

pozdro

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
raczej motocykl bedzie sluzyl do spokojnej jazdy po terenie,na tor raczej sie nie wybieram ;],jeszcze mam pytanie odnoscnie ubran enduro czy produkty firmy thor sÄ… jakosciowo dobre
?
?
;]
- dzbanek1987
- Świeżak
Innych rękawiczek niż thor nie bierz ;]
Ogólnie ciuchy thora i foxa wg mnie są najlepsze.
Ogólnie ciuchy thora i foxa wg mnie są najlepsze.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
upgrade do tematu
Kupiłem motocykl od starszego kolesia,przejechał nim 5 -10 km i odstawił i stał przez rok nie jezdzony ,tylko od czasu do czasu go odpalał,miesiac przed kupnem ,wymienił w nim olej na nowy .jak przyjechałem to motocykl potrzebował chwili zeby go odpalic (oczywiscie rozrusznikiem,długo kręcił) , po odpaleniu przejechałem sie kawałek moze 1 km ,i odstawiłem go ,po tygodniu rozrusznik wogóle nie kręcił i mam teraz pytanie czy wymienic akumulator czy nałądowac stary (czekam na prostowniczek robiony seryjnie przez ktma ze specjalna wtyczką która bedzie pasowac do tej z motocykla,oraz wyswietlaczem elektroniczym i modułem który bedzie odcinal prąd w momencie kiedy akumulator uzyska maksymalny stopien nałądowania ),
p.s od jednego "amerykanskiego" znawcy ktm usłyszałem ze model sxf nie posiada łądowania ,miał ktos stycznosc z tym modelem ,prosze opisac doswiadczenia z sxf-ką.

Kupiłem motocykl od starszego kolesia,przejechał nim 5 -10 km i odstawił i stał przez rok nie jezdzony ,tylko od czasu do czasu go odpalał,miesiac przed kupnem ,wymienił w nim olej na nowy .jak przyjechałem to motocykl potrzebował chwili zeby go odpalic (oczywiscie rozrusznikiem,długo kręcił) , po odpaleniu przejechałem sie kawałek moze 1 km ,i odstawiłem go ,po tygodniu rozrusznik wogóle nie kręcił i mam teraz pytanie czy wymienic akumulator czy nałądowac stary (czekam na prostowniczek robiony seryjnie przez ktma ze specjalna wtyczką która bedzie pasowac do tej z motocykla,oraz wyswietlaczem elektroniczym i modułem który bedzie odcinal prąd w momencie kiedy akumulator uzyska maksymalny stopien nałądowania ),
p.s od jednego "amerykanskiego" znawcy ktm usłyszałem ze model sxf nie posiada łądowania ,miał ktos stycznosc z tym modelem ,prosze opisac doswiadczenia z sxf-ką.
;]
- dzbanek1987
- Świeżak
SXF nie ma ładowania akumulatora, nie ma i rozrusznika. Na Twoim miejscu wywaliłbym te bajery i wstawił kickstarter. No chyba że masz EXC z pościąganymi lampami.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
dziwne skoro zamontowali rozrusznik to powinni tak skonstruowac instalacje aby było ładowanie akumulatora
;]
- dzbanek1987
- Świeżak
Jeśli to EXC to na pewno ma ładowanie, ale jak SX to jest coś kombinowane.
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości