Większa tarcza do ER-5
• Strona 1 z 1
Większa tarcza do ER-5
Witam mam okazję kupić wmiare w dobrej cenie Kawe Er-5 z 2005. Denerwują mnie opinie o hamulcu przednim, (tylny będen hmm **j z nim) bardziej denerwuje mnie przedni. Czy jest możliwość zamontowania większej tarczy, oczywiście wiem, że trzeba by było wymienić cały system, ale trudno. Wiem, że koszta większe, ale czy jest to wykonalne. Szukałem tarcz hamulcowych w katalogu Lucas i dziwnym trafem nie ma do ER-5 do wszystkiego jest, ale nie do tego właśnie modelu. Czytałem troche o tarczach oversized, ale nie mam pojęcia o praktyce. Wiem, że wiele osób wymienia przewody na stalowe itd, lepsze klocki. To jednak nie zmieni faktu, że tarcza się konkretnie nagrzeje. Ma ktoś doświadczenie w takiej praktyce?
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Spox, dzieki za odp. jak coś to wymienie klocki i przewód na stalowy jak wspomniałem i spazz napisał.
Bunny z drugą tarczą to chyba byłby problem choć faktycznie bardziej opłacalne, tylko hm do czego zacisk przymocować i tarcze
Bunny z drugą tarczą to chyba byłby problem choć faktycznie bardziej opłacalne, tylko hm do czego zacisk przymocować i tarcze

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości