Uzywane....
• Strona 1 z 1
Uzywane....
Witam,
zwracam sie do was koledzy z pytaniem. Stoję przed kupnem pierwszego poważnego motocykla, i przydałby mi się nowy kask (obecnie mam NAXA F1, czyli dobry na 50ccm).
Chcę dobry kask z górnej półki, ale nie żadko są one za drogie, (np. SUOMY NOWY ok. 2000zł).
Wpadł mi w oko jeden używany NOLAN N62 MYSTIC ew. NOLAN N103(tez uzywany), no i właśnie, nie wiem co o nim sądzić. Zdjęcia mówia jasno - 0 przeciwskazań, koleś niby uzywał go 3 dni, wyściółkę niby można wyprać jakby co, ale jestem ciekaw ci inni -może bardziej dośw. niż ja, sądzą o używanych kaskach.
zwracam sie do was koledzy z pytaniem. Stoję przed kupnem pierwszego poważnego motocykla, i przydałby mi się nowy kask (obecnie mam NAXA F1, czyli dobry na 50ccm).
Chcę dobry kask z górnej półki, ale nie żadko są one za drogie, (np. SUOMY NOWY ok. 2000zł).
Wpadł mi w oko jeden używany NOLAN N62 MYSTIC ew. NOLAN N103(tez uzywany), no i właśnie, nie wiem co o nim sądzić. Zdjęcia mówia jasno - 0 przeciwskazań, koleś niby uzywał go 3 dni, wyściółkę niby można wyprać jakby co, ale jestem ciekaw ci inni -może bardziej dośw. niż ja, sądzą o używanych kaskach.

- WHITEDRAGON
- Świeżak
ja bym ci odradził, nawet gdzieś na ścigaczu jest artykuł o tym (nie chce mi sie szukać-późno już)
i jeśli dobrze pamiętam to pianka wewnątrz kasku nowego rożni sie nieco kształtem od tego samego kasku używanego.
ona jakoś sie dopasowuj pod kształt głowy czy coś i raczej takiej samej głowy nie macie wiec może być niedopasowany.
i nie wierz w to ze był używany 3 dni...
mogę sie mylić jeśli tak to proszę mnie poprawić lub usunąć ten post
i jeśli dobrze pamiętam to pianka wewnątrz kasku nowego rożni sie nieco kształtem od tego samego kasku używanego.
ona jakoś sie dopasowuj pod kształt głowy czy coś i raczej takiej samej głowy nie macie wiec może być niedopasowany.
i nie wierz w to ze był używany 3 dni...
mogę sie mylić jeśli tak to proszę mnie poprawić lub usunąć ten post

-
2pac - Świeżak
też bym nie brał - 2pac masz racje poza tym skąd wiesz co koleś z nim robił? może leżał juz w nim ze 2 razy.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli leżał, to byłyby na nim ślady poglebowe. A jak wszystko jest w porządku, to można brać. Przecież każdy z nas jeździ w używanym kasku (choć może są wyjątki i zmieniają kask na nowy po każdej przejażdżce
)

- Zajonc
- Świeżak
Zajonc napisał(a):Jeśli leżał, to byłyby na nim ślady poglebowe.
Rysy Mogły zostać polakierowane przecież
Zajonc napisał(a): Przecież każdy z nas jeździ w używanym kasku
Tak używanym ale przez siebie. I wiemy co jest z tym kaskiem czy ma ukryte wady czy nie. i pianka w kasku jest dopasowana do naszej głowy.
jest różnica przecież mieć kask używany tylko przez siebie i kask z "drugiej ręki".
nie wiadomo co z nim. ja bym nie brał kota w worku.
-
2pac - Świeżak
nie bierz używanego kasku! stara zasada. nie masz kasy to zamias n103 weź nowego n62. sporo tańszy. w ofercie AGV jest model GP1. kosztuje jakieś 350zł. moja żona go używa i ogólnie go odradzam, bo jest paskudnie wykonany i głośny, ale jak masz używkę łykac to już lepiej to. jeśli chcesz trochę droższe to nolany każdej maści są chwalone i polecane. ja mam airoha i są to bardzo dobe, stosunkowo ciche kaski za niezbyt dużą kasę. uvex też jest ok, a cena nie zabija.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Z wyglądu to powiem wam że idealny jest, żadnych rysek widocznych. A co powiecie na używkę naprawdę z wysokiej półki? Np. SHOEI, też tak szybko traci fason w środku na rzecz cudzej głowy?
- WHITEDRAGON
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
Nie no macie racje oczywiscie
juz zamówiłem w sklepie NOLAN'a N62.
PS: tylko jeszcze jedno chodzi mi po głowie
przecież gdyby wyprać te majtki / wnętrze kasku, to bybył jak nóweczka. hehe 

PS: tylko jeszcze jedno chodzi mi po głowie

- WHITEDRAGON
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości