Zobacz wÄ…tek - kontrolki nie pala, problem z biegami
NAS Analytics TAG

kontrolki nie pala, problem z biegami

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kontrolki nie pala, problem z biegami

Postprzez hellogrish » 18/7/2008, 21:25

witam,

czy po przekreceniu kluczyka powinny sie zapalic wszystkie kontrolki na panelu?

pali mi sie tylko "stopka" (jesli jest zalozona), oraz dlugie swiatla.

druga sprawa, moto stalo pare dni na parkingu, dzis zauwazylem ze kierownica troche "skrzypi", przednie kolo rowniez - jak pcham moto
(jak jade to nie), co moze byc przyczyna?

i trzecie pytanko ;) nie zauwazylem jeszcze zadnej zaleznosci, bo dopiero zaczynam jezdzic na tym moto (ducati paso 750), ale czasami mam zablokowane biegi. nie moge wrzucic nic poza jedynka.

dopiero jak pojezdze pare minut, to biegi zaczynaja poprawnie dzialac.
moto ma 18 lat.

pewnie troche banalne pytania ale mam jeszcze o tym blade pojecie ;)

pozdrawiam!
hellogrish
Świeżak

Postprzez elco » 20/7/2008, 18:44

nalezaloby troche zaopiekowac sie tym motocyklem. Po przekreceniu kluczyka wszystkie kontrolki sie nie zapala, nie mniej jednak powinna zapalic sie kontrolka biegu jalowego o ile owy motocykl taki posiada. Odkrec zegary i sprawdz wszystkie zarowki.

Odnosnie skrzypienia. Byc moze za mocno dokrecone jest lozysko glowki ramy. Jezeli motocykl ma centralna podstawke popros kogos zeby ociazyl tyl i sprawdz jak chodzi kierownica wtedy. jezeli wyczuwasz opory nalezaloby popuscic nieco lozysko. Lozyska tez przydaloby sie nasmarowac. Mozna to zrobic zwyklym towotem.

Odnosnie biegow. Skrzynia moze byc uszkodzona, ale nie wyciagalbym tak daleko idacych wnioskow. Byc moze pomoze wymiana oleju.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez hellogrish » 22/7/2008, 22:22

elcommendante, co do skrzypienia, to pojawilo sie to nagle, motong stal dlugo na parkingu, moze to sprawa deszczu?? ;)
hellogrish
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê