Który najlepszy?
• Strona 1 z 1
Który najlepszy?
Witam,
Chcąc sobie kupić enduro pytam się wszystkich o wszystko na temat tych motorów. Z góry mówię że nie mam dużo pieniędzy do wydania.
Interesuję mnie marki Yamaha, Suzuki, Kawasaki z lat 90+i w pojemności do 125.
I teraz moje pytanie:
Który z nich był by najlepszy dla amatora.
Chodzi mi o sugestie i opinie.
Jeżeli były takie temtay to przepraszam, ale mam mało czasu na zdecydowanie się, i przez to nie szukałem.
Pozdrawiam!
Chcąc sobie kupić enduro pytam się wszystkich o wszystko na temat tych motorów. Z góry mówię że nie mam dużo pieniędzy do wydania.
Interesuję mnie marki Yamaha, Suzuki, Kawasaki z lat 90+i w pojemności do 125.
I teraz moje pytanie:
Który z nich był by najlepszy dla amatora.
Chodzi mi o sugestie i opinie.
Jeżeli były takie temtay to przepraszam, ale mam mało czasu na zdecydowanie się, i przez to nie szukałem.
Pozdrawiam!
- bobogno
- Świeżak
A ja mam do ciebie pytanie. Czy opłaca sie kupować stare wraki?? Motocykle offroadowe z tych roczników to zajeżdzone wraki na kółkach, gdyż wiadomo, do czego były przez tyle lat wykozystywane:) Nie porównuj motoru np. szosowego bo z tego rocznika można dostać taki w idealnym stanie. A enduro czy cross w tym roczniku to pakowanie pieniędzy w błoto, wiecej remont cie wyniesie niż ten motor warty
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
Napisz ile masz dokładnie do wydania na sprzęt. Z tych roczników najlepiej Yamaha DT, jak zwykle, ale rozglądaj się też za Kawasaki KDX albo KMX.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
arudni napisał(a):A ja mam do ciebie pytanie. Czy opłaca sie kupować stare wraki?? Motocykle offroadowe z tych roczników to zajeżdzone wraki na kółkach, gdyż wiadomo, do czego były przez tyle lat wykozystywane:) Nie porównuj motoru np. szosowego bo z tego rocznika można dostać taki w idealnym stanie. A enduro czy cross w tym roczniku to pakowanie pieniędzy w błoto, wiecej remont cie wyniesie niż ten motor warty
Nie zgodzę się z Tobą jeśli chodzi o motocykle enduro. Ja kupiłem stare suzuki ts125 2t z 94 roku i wiem że nie było oszczędzane jeśli chodzi o jazdę bo jest to widoczne na nadwoziu :] Ale też widać że nie było oszczędzane na utrzymaniu bo w silniku części są powymieniane na bardzo dobrej jakości i ja katuje ponad sezon w każdych warunkach a jak narazie robiłem tylko podstawowe czynności i serwisant stwierdził że silnik ma kondycje prawie jak nowy.
Motory leciwe to nie jest żaden strach ale zależy jak ktoś o nie dbał.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- Mx forever
- Świeżak
No to trzeba ze sobą wziąć kogoś kto szczegółowo i dobrze posprawdza to co się da. Albo samemu potrafić to posprawdzać...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości