Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o rade
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o rade
witam
planuje zakupic sobie enduro 125 zupelnie wystarczy jak na pierwszy motor tym bardziej ze bym nim tylko dojezdzal na dzialke i w wakacje ujezdzal po lesie...tylko nie wiem czy nie jest on dla mnie za slaby (waże 90kg)...na allegro znalazlem aukcje oto jej opis:
/Yamaha DT 125 rok 99'/ Stan dobry. Jedynym jej mankamentem jest dziwne zachowanie silnika. Odpala bardzo ładnie, żadnych stuków, zero luzu na wale, cylinder i tłok nowy. Silnik jakoś dziwnie muli.. nie może wkręcić się na obroty, a po maksymalnym otwarciu przepustnicy gaśnie. Tak go kupiłem i jeżdże nim. Jego Vmax to 75km/h.. później muli. Sprzedaje bardzo tanio bo mam już inny motor.... całe wakacje przejeździłem bez problemów. Motor powyżej 6.500 tys obr. zaczyna się tak dziwnie zachowywać...motor wystawiony za 3,8 tys zl///////// nie wiem czy gra jest warta swieczki czy naprawa to bedzie cos skomplikowanego...
Moze ktos mial podobna usterke lub wie o co chodzi to prosze o info.
Pozdro
planuje zakupic sobie enduro 125 zupelnie wystarczy jak na pierwszy motor tym bardziej ze bym nim tylko dojezdzal na dzialke i w wakacje ujezdzal po lesie...tylko nie wiem czy nie jest on dla mnie za slaby (waże 90kg)...na allegro znalazlem aukcje oto jej opis:
/Yamaha DT 125 rok 99'/ Stan dobry. Jedynym jej mankamentem jest dziwne zachowanie silnika. Odpala bardzo ładnie, żadnych stuków, zero luzu na wale, cylinder i tłok nowy. Silnik jakoś dziwnie muli.. nie może wkręcić się na obroty, a po maksymalnym otwarciu przepustnicy gaśnie. Tak go kupiłem i jeżdże nim. Jego Vmax to 75km/h.. później muli. Sprzedaje bardzo tanio bo mam już inny motor.... całe wakacje przejeździłem bez problemów. Motor powyżej 6.500 tys obr. zaczyna się tak dziwnie zachowywać...motor wystawiony za 3,8 tys zl///////// nie wiem czy gra jest warta swieczki czy naprawa to bedzie cos skomplikowanego...
Moze ktos mial podobna usterke lub wie o co chodzi to prosze o info.
Pozdro
- joker
- Świeżak
Re: Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o r
Może trzeba wymienić świecę, przewód wysokiego napięcia i gaźnik wyregulować, albo jest poprostu zablokowana na tłumiku albo gaźniku (wydaje mi się mało prawdopodobne) Widziałem tę Yamahe na allegro, naprawde fajnie wygląda. Ja bym brał na twoim miejscu
P.S czy ktoś tu przypadkiem nieoglądał ''Dziewczyna z sąsiedztwa''

joker napisał(a):(...)nie wiem czy gra jest warta swieczki(...)
P.S czy ktoś tu przypadkiem nieoglądał ''Dziewczyna z sąsiedztwa''

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Re: Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o r
Manhatan napisał(a):P.S czy ktoś tu przypadkiem nieoglądał ''Dziewczyna z sąsiedztwa''
hehe a ogladalem.....
...ale widzisz to co piszesz to sa blache sprawy...nie wydaje mi sie zeby koles im nie podolal pozatym pisze ze tlok jest wymieniony itd...no i jeszcze jedna sprawa to jest 125 zarejestrowana na motorower (takie rozwiazanie bardziej mnie urzadza), swoja droga moze ona jest zdlawiona po to aby przeszla przeglad i rzeczoznawce przy rejestracji na 50......nie mam pojecia czekam na inne sugestie...
- joker
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości