Zobacz wÄ…tek - Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o rade
NAS Analytics TAG

Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o rade

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o rade

Postprzez joker » 13/9/2006, 13:12

witam
planuje zakupic sobie enduro 125 zupelnie wystarczy jak na pierwszy motor tym bardziej ze bym nim tylko dojezdzal na dzialke i w wakacje ujezdzal po lesie...tylko nie wiem czy nie jest on dla mnie za slaby (waże 90kg)...na allegro znalazlem aukcje oto jej opis:
/Yamaha DT 125 rok 99'/ Stan dobry. Jedynym jej mankamentem jest dziwne zachowanie silnika. Odpala bardzo ładnie, żadnych stuków, zero luzu na wale, cylinder i tłok nowy. Silnik jakoś dziwnie muli.. nie może wkręcić się na obroty, a po maksymalnym otwarciu przepustnicy gaśnie. Tak go kupiłem i jeżdże nim. Jego Vmax to 75km/h.. później muli. Sprzedaje bardzo tanio bo mam już inny motor.... całe wakacje przejeździłem bez problemów. Motor powyżej 6.500 tys obr. zaczyna się tak dziwnie zachowywać...motor wystawiony za 3,8 tys zl///////// nie wiem czy gra jest warta swieczki czy naprawa to bedzie cos skomplikowanego...
Moze ktos mial podobna usterke lub wie o co chodzi to prosze o info.
Pozdro
joker
Świeżak

Re: Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o r

Postprzez Manhatan » 13/9/2006, 13:48

Może trzeba wymienić świecę, przewód wysokiego napięcia i gaźnik wyregulować, albo jest poprostu zablokowana na tłumiku albo gaźniku (wydaje mi się mało prawdopodobne) Widziałem tę Yamahe na allegro, naprawde fajnie wygląda. Ja bym brał na twoim miejscu :wink:

joker napisał(a):(...)nie wiem czy gra jest warta swieczki(...)

P.S czy ktoś tu przypadkiem nieoglądał ''Dziewczyna z sąsiedztwa'' :P
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Re: Yamaha DT 125 /aukcja allegro/ motor ma wade, prosze o r

Postprzez joker » 13/9/2006, 14:30

Manhatan napisał(a):P.S czy ktoś tu przypadkiem nieoglądał ''Dziewczyna z sąsiedztwa'' :P

hehe a ogladalem.....
...ale widzisz to co piszesz to sa blache sprawy...nie wydaje mi sie zeby koles im nie podolal pozatym pisze ze tlok jest wymieniony itd...no i jeszcze jedna sprawa to jest 125 zarejestrowana na motorower (takie rozwiazanie bardziej mnie urzadza), swoja droga moze ona jest zdlawiona po to aby przeszla przeglad i rzeczoznawce przy rejestracji na 50......nie mam pojecia czekam na inne sugestie...
joker
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê