Honda vfr 800 / Suzi RF 900 / Suzi Gsxr 750
• Strona 1 z 1
Honda vfr 800 / Suzi RF 900 / Suzi Gsxr 750
Poszukuje pomocy odnosnie wyboru jak w temacie.
Specyfika wyboru:
- moto do codziennej jazdy okolo 100km (robota and back) lecz nie wykluczam dluzszych wycieczek
- drugie moto to bedzie... poprzednie suzi gs500E
- kaska do 8k sie ograniczmy choc przy wypocinie max maxow 10k
- rocznik over 95
- moje parametry - 183cm, 75 kg a wiec kabanem nie jestem
Z tego co nasluchuje i czytam to wychodzi honda, poniewaz:
- rf 900 - slabe ramy (miekkie) i problemy z nimi
- gsxr - mulasty na niskich obrotach (tak, tak wiem.. podkrecac
)
- honda - BIERZ <--- komentarze...
Prosze o pomoc uzytkownikow i wiekszych znawcow ode mnie.
Tylko nie mowcie honda bo to honda plz
Z gory dzieki i pozdrawiam
Specyfika wyboru:
- moto do codziennej jazdy okolo 100km (robota and back) lecz nie wykluczam dluzszych wycieczek
- drugie moto to bedzie... poprzednie suzi gs500E
- kaska do 8k sie ograniczmy choc przy wypocinie max maxow 10k
- rocznik over 95
- moje parametry - 183cm, 75 kg a wiec kabanem nie jestem

Z tego co nasluchuje i czytam to wychodzi honda, poniewaz:
- rf 900 - slabe ramy (miekkie) i problemy z nimi
- gsxr - mulasty na niskich obrotach (tak, tak wiem.. podkrecac

- honda - BIERZ <--- komentarze...
Prosze o pomoc uzytkownikow i wiekszych znawcow ode mnie.
Tylko nie mowcie honda bo to honda plz

Z gory dzieki i pozdrawiam
-
kanibala - Świeżak
Jak będziesz jeździł normalnie to rama w RF 900 napewno cie nie rozczaruje, jak ludzie mówią że jest ,,miękka'' to nie znaczy że robią je z plasteliny, poprostu nie nadaje sie do kaskaderki
. Na dojazdy do pracy gsxr troche za sportowy i nie wygodny. VFR będzie idealna ale i RF 900 jest fajnym motorkiem.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
hej
jeśli chodzi o Hondę VFR 800, nie miałem z nią najmniejszych problemów, jedyne koszty ograniczały się do wymiany płynów, inne plusy mocny silnik, trwały napęd rozrządu, zawieszenie stabilne, lekki w mieście
przy tym modelu nie musisz zaprzątać sobie głowy przebiegiem,
choć tak jak z kobietą, jak nie zajedziesz go to posłuży Ci długo. Osobiście polecam
jeśli chodzi o Hondę VFR 800, nie miałem z nią najmniejszych problemów, jedyne koszty ograniczały się do wymiany płynów, inne plusy mocny silnik, trwały napęd rozrządu, zawieszenie stabilne, lekki w mieście
przy tym modelu nie musisz zaprzątać sobie głowy przebiegiem,
choć tak jak z kobietą, jak nie zajedziesz go to posłuży Ci długo. Osobiście polecam
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
ja tez bym polecil VFR ekonomiczniejsza od tych co podales , wygodniejsza...gixerem bedziesz sie meczyl jak cholera...a RF pochla duzo...jak masz codziennie dojezdzac to raczej sprzet ma byc ekonomiczny...nie??
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Szopekk napisał(a):ja tez bym polecil VFR ekonomiczniejsza od tych co podales , wygodniejsza...gixerem bedziesz sie meczyl jak cholera...a RF pochla duzo...jak masz codziennie dojezdzac to raczej sprzet ma byc ekonomiczny...nie??
w tej kwestii ja bym sie jednak nie zgodzil. VFR z tego co mi wiadomo pali jak smok. Przy szybszej i bardziej agresywnej jezdzie potrafi wciagnac nawet ok. 10l. To jedna z powazniejszych wad tego motocykla.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):Szopekk napisał(a):ja tez bym polecil VFR ekonomiczniejsza od tych co podales , wygodniejsza...gixerem bedziesz sie meczyl jak cholera...a RF pochla duzo...jak masz codziennie dojezdzac to raczej sprzet ma byc ekonomiczny...nie??
w tej kwestii ja bym sie jednak nie zgodzil. VFR z tego co mi wiadomo pali jak smok. Przy szybszej i bardziej agresywnej jezdzie potrafi wciagnac nawet ok. 10l. To jedna z powazniejszych wad tego motocykla.
kazdy sprzet by ostrzejszej jezdzie pochla ale moge dac sobie reke uciac ze przy takiej samej jezdzie wszystkimi trzema maszynami VFR bedzie ekonomiczna w porownaniu do reszty...ale srednie spalanie jest do przyjecia...no ale ok nie jestem w 100% pewien nie bede sie klocil...(wogole nie powinienem pisac)
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Leitho napisał(a):pytanie czy taki budzet wystarczy na vfr ?
fakt, mi VFR paliła od 9-10 litrów. Ale mając jeszcze do tego auto 270 konne i jego spalanie rzędu 20 litrów wzwyż , wydawało mi się to naprawdę mało..
Kwestia ekonomii, osobiscie mogę kanibala polecić Tobie ten motocykl. Tu tylko lejesz benzynę i wymieniasz okresowo płyny. Ten silnik jest tak prosty, że nie ma się co psuć.
Pozdrawiam, Olo
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
nie chodzi mi tutaj o jego paliwozernosc, sam jezdze tym silnikiem i wiem ze lubi golnac
mam na mysli tutaj cene zakupu
motocykli, o ile suzuki da sie kupic do 10k, o tyle vfr 800 jest "troszke" drozsza
motocykli, o ile suzuki da sie kupic do 10k, o tyle vfr 800 jest "troszke" drozsza
Na kolana chamy !
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
Leitho napisał(a):nie chodzi mi tutaj o jego paliwozernosc, sam jezdze tym silnikiem i wiem ze lubi golnac
no, ja miałem model z 2002r, fakt, jeśil mówimy o cenie do 10 tyś to w grę wchodzą jedynie roczniki do 93-94 roku. To w miarę standardowa cena.
yamaha R6
yamaha R6
-
olo113 - VIP Åšcigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
moim zdaniem na vfr800 za malo kasy.... rf 900 mi sie osobiscie nie podoba dupa jakas wielka malo zgrabny motocykl..... srada za ta kase jakiegos wyrwiesz i na to bym stawial:) takie jes moje zdanie a gsxr to udany i wdzieczny motocykl:)
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
dzieki za wszystkie odpowiedzi
jak zwykle po podpowiedziach jeszcze wiekszy metlik
a moze jeszcze cos dorzucicie do listy?
powiem szczerze ze honda vfr mnie kusi ale moze dacie cos spoza listy z warunkiem mniejszej wagi moto?
jak zwykle po podpowiedziach jeszcze wiekszy metlik

a moze jeszcze cos dorzucicie do listy?
powiem szczerze ze honda vfr mnie kusi ale moze dacie cos spoza listy z warunkiem mniejszej wagi moto?
-
kanibala - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości