remont silnika
• Strona 1 z 1
remont silnika
No i niestety moich klopotow ciag dalczy, bylem dzisiaj w serwisie na regulacji itp i okazalo sie ze czeka mnie remont silnika:/ do wymiany cylinder , tłok , pierscienie i uszczelki:( od kilku tygodni mam motocykl i caly czas w niego wkladam:/ udalo mi sie znalezc na allegro caly komplet za 1500 zl czy wie ktos moze gdzie moglbym zakupic te czesci taniej albo czy istnienie jakas inna mozliwosc np zeszlifowania cylinda albo cos takiego? a jezeli tak to ile mogloby mnie to kosztowac i czy faktycznie przyniesie to dobry rezultat, ponownie z gory dziekuje za odpwedz
Pechowiec... (pierwszy motocykl i same problemy... tak to jest jak ktos kupuje a nie zna sie na tym...
((
ps: jedyny plus tego ze ciagle mi sie cos dzieje z tym motocyklem to to ze zaczynam sie na nim znac wiem juz o nim all i odpicuje go!!! pod warunkiem ze mi pieniedzy wystarczy...
a i nie dodalem bo pewnie nie kazdy czytal moje poprzednie posty sprawa dotyczy hondy NSR:)
Pechowiec... (pierwszy motocykl i same problemy... tak to jest jak ktos kupuje a nie zna sie na tym...

ps: jedyny plus tego ze ciagle mi sie cos dzieje z tym motocyklem to to ze zaczynam sie na nim znac wiem juz o nim all i odpicuje go!!! pod warunkiem ze mi pieniedzy wystarczy...

a i nie dodalem bo pewnie nie kazdy czytal moje poprzednie posty sprawa dotyczy hondy NSR:)
-
k_e_i - Świeżak
ten cylinder nie ma opcji ''szlifuj''
mozna zawsze kupic uzywki ale nikt ci nie zagwarantuje super stanu i poprawy osiagow
tez mialem taki klopot w mojej nsr
tylko ze nie musialem tego robic bo jakas klientka sie napalila i kupila jak stala
przykra sprawa ale takie sa realia moto
spojrz na to z tej strony , ze juz bedziesz mial super odpicowana fure na sezon i bedziesz wiedzial na czym jedzisz
mozna zawsze kupic uzywki ale nikt ci nie zagwarantuje super stanu i poprawy osiagow
tez mialem taki klopot w mojej nsr
tylko ze nie musialem tego robic bo jakas klientka sie napalila i kupila jak stala
przykra sprawa ale takie sa realia moto
spojrz na to z tej strony , ze juz bedziesz mial super odpicowana fure na sezon i bedziesz wiedzial na czym jedzisz
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
dziękuje za odpowiedz:) zbankrutuje przez ten motocykl
bede musial zaczac robic nadgodziny w pracy
P no ale masz racje bede wiedzial ze jezdze na dobrym sprzecie jak all w nim sobie porobie, pozniej zal mi go bedzie kiedys sprzedawac:)) a tak z ciekawosci na jaki czas starcza taka wymiana czesci, tzn co ile trzeba dokonywac remontow?:>

-
k_e_i - Świeżak
wszystko zalezy od jazdy
normalnie to powinno ci styknąć na ok 15tys km albo 20
juz nie pamietam jak tam bylo
uzywaj tylko dobrego oleju do mieszanki
ja tez wkladam w moto duzo kasy (tak jak wszyscy na tym forum) i czasem tez tak mam ze bedzie zal kiedys sprzedac ale co z tego
wole miec pewne moto niz jezdzic na zlomie z mysla "po ch... cie bede robil jak i tak cie sprzedam"
to nie na tym polega
wymienisz a napewno ci sie pozniej odwdzieczy bezawaryjnoscia
normalnie to powinno ci styknąć na ok 15tys km albo 20
juz nie pamietam jak tam bylo
uzywaj tylko dobrego oleju do mieszanki
ja tez wkladam w moto duzo kasy (tak jak wszyscy na tym forum) i czasem tez tak mam ze bedzie zal kiedys sprzedac ale co z tego
wole miec pewne moto niz jezdzic na zlomie z mysla "po ch... cie bede robil jak i tak cie sprzedam"
to nie na tym polega
wymienisz a napewno ci sie pozniej odwdzieczy bezawaryjnoscia
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości