Zobacz wątek - Strój na motorower
NAS Analytics TAG

Strój na motorower

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Strój na motorower

Postprzez Łukasz_15* » 10/6/2008, 11:52

Od niedawna posiadam motorower Aprilia Rs 50. Wiadomo, że najważniejszym elementem mojego stroju jest kask lecz mój ojciec twierdzi, że powinienm jeszcze kupić sobie specjalne buty, rękawicę i skórzaną kurtkę i spodnie. Kurtka mozę być ale buty rękawice i spodnie to dal mnie trochę za dużo.
Chciałbym więc spytać czy lepiej kupić tak duzo tych akcesoriów czy nie?
Łukasz_15*
Świeżak

Postprzez Inku » 10/6/2008, 12:14

No i ojciec ma rację. Jak kupisz teraz ciuchy to już będziesz miał na przyszłość jeżeli planujesz przesiadkę na motocykl.

Proponuję kask z atestem, nie jakieś tam tigery. Za 300zł to kask który można powiedzieć, że spełni swoją funkcję.

Kurtka - tak, niekoniecznie skórzana. Oczywiście z kompletem ochraniaczy. Na drodze jak widzę to już mało kto jeździ w skórze. Tekstylne ciuchy też są bardzo dobre. Za 300zł kupisz fajną kurtkę. Z podpinką, membraną, wywietrznikami.

Spodnie, też niekoniecznie skóra. Jakieś tekstylne za 200z-250zł bez problemu kupisz i będziesz miał na przyszłość.

Buty - proponuję skórzane za kostkę. Buty wojskowe też się nieźle nadadzą. Oczywiście jak masz pieniądze to kup dobre buty, niekoniecznie sportowe Sidi Vertigo.

Dla mnie minimum to kask, kurtka, rękawice i skórzane buty(chociażby, żeby nie oparzyć się o wydech, czy żeby nie skręcić kostki). Jazdę w sportowym obuwiu odradzam.

Taka 50ccm to pewnie pod 100km/h jedzie więc warto się ubrać.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Łukasz_15* » 10/6/2008, 14:16

Wszystko pięknie Inku tylko jeśli wszystko dodać to wyjdzie mi ładna sumka, ale ważniejsze bezpieczeńtwo. No cóż napewno od razu kupię kurtkę i kask a na resztę będę musiał troche poczekać.
Dziękuje za rade Inku.
Łukasz_15*
Świeżak

Postprzez blazej1901 » 10/6/2008, 14:30

Łukasz_15* napisał(a):Wszystko pięknie Inku tylko jeśli wszystko dodać to wyjdzie mi ładna sumka, ale ważniejsze bezpieczeńtwo. No cóż napewno od razu kupię kurtkę i kask a na resztę będę musiał troche poczekać.
Dziękuje za rade Inku.

ojca trochę pociągniesz po kieszeni :) Skoro sam proponuje to na pewno się dorzuci :)
...:::Audi Klub Polska Member:::...

FZS 600 2003
blazej1901
Świeżak

Postprzez Inku » 10/6/2008, 14:35

Kurtkę, kask i rękawice(chociaż takie za 50zł) ważne żeby jakiś ochraniacz miały. Resztę dokupisz jak uzbierasz pieniądze. Aha, buty wojskowe kosztują niecałe 100zł.
Zdaję sobie sprawę, że to mało nie kosztuje ale te 3 rzeczy powinny się zamknąć w 650zł max 700zł.
Skoro ojciec jest zwolennikiem jazdy w ciuchach motocyklowych to pewnie Cię wspomoże ;)
Tylko wystrzegaj się jakiś super promocyjnych bez firmowych ciuchów typu kurtka za 150zł bo będziesz musiał kupować 2x. Biednego nie stać na gówno.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Postprzez Łukasz_15* » 10/6/2008, 15:29

Taa, tylko że mój ojciec już nie wspomógł przy naprawie (500zł), więc napewno taki chetny do kolejnego wspomagania nie będzie :lol: . No ale bezpieczeństwo ważna rzecz :P więc chyba tym go przekonam.
Łukasz_15*
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe