Yamaha WR 450
• Strona 1 z 1
Yamaha WR 450
Witam,przymierzam sie do kupna tego motocykla rocznik 2007-2008 (po znacznej modyfikacji)prosze o opinie uzytkowników odnośnie awaryjności,serwisowania,kosztów utrzymania ,i mam pytanie czy wersja usa rozni sie czyms od europejskiej?Co ile serwisować??Gdzie na podkarpaciu serwis yamahy?Jak najwiecej info prosze o pomoc
;]
- dzbanek1987
- Świeżak
wersja usa rózni sie tym ze nie daja tam dodatkowego kitu czyli wydechów itp jest o wiele tansza bo wychodzi jakies 18 kola za rok 2008 nie ma swiatel krótkie dłogie itp pierdoly wiem bo kolega kupil wlasnie w tamtym tyg i jest tak poblokowana ze ma na starcie chyba 12 km i idzie 90km trzeba sie troche pobawic i odblokowac jest tam chyba 7 blokad ale wszystko jest opisane w ksiazce
off road squad bilgoraj
była kochana honda mtx czekam na nową furmankę
-
damianjudo - Świeżak
ej no bez przesady że yamaszka 450 jest zblokowana;/ Po co w motorku o tej pojemności blokady?? Do tej pory myślałem, że blokują tylko motorki o pojemności do 125ccm. A co do wr-ki to chyba jednak sie opłaca kupić tańszą i sobie samemu pościągać te blokady.
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
wiem bo w tamtym tygodniu przyszla ze stanów koledze a tak pozatym to masz racje arudni to przesada
off road squad bilgoraj
-
damianjudo - Świeżak
arudni napisał(a):ej no bez przesady że yamaszka 450 jest zblokowana;/ Po co w motorku o tej pojemności blokady?? Do tej pory myślałem, że blokują tylko motorki o pojemności do 125ccm. A co do wr-ki to chyba jednak sie opłaca kupić tańszą i sobie samemu pościągać te blokady.
To sie zdziwisz,bo np moja cbr 600 F2 też jest zablokowana i ma 37KM dokładnie

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
to jest wlasnie ochrona srodowiska
off road squad bilgoraj
-
damianjudo - Świeżak
Każdy pojazd z silnikiem spalinowym dopuszczony do ruchu jest blokowany przez normy czystości spalin. Dla przykładu oglądałem kiedyś że w samochodzie o mocy 115km wyjęto katalizator i było to sprawdzane na hamowni i wzrost mocy było jakieś 5-6km. W motocyklach sprawa ma się inaczej bo są mniejsze silniki a o większej mocy i te różnice mocy spowodowane katalizatorami itp są większe niż w samochodach.
Jak porównywałem motory w wersji Europejskiej i USA to te Europejskie były trochę lepiej wykonane.
Jak porównywałem motory w wersji Europejskiej i USA to te Europejskie były trochę lepiej wykonane.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Hehe śmiechu warte. . . Po co blokują to wszystko jak i tak każdy ściąga w motorkach te śmieszne blokady. Po to fabryka robi motor np z mocą 70koni żeby miał te 70 koni a nie połowe mniej;(((
Motocross q r w a rzÄ…dzi!! 

-
arudni - Świeżak
Ale wiesz normy czystości spalin. Bez tego motor by nie otrzymał homologacji.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Czyli WR250 w wersji ze stanow tez jest zablokowana?
wie ktos jakie to blokady?
http://moto.allegro.pl/item376888957_ok ... niej_.html
wie ktos jakie to blokady?
http://moto.allegro.pl/item376888957_ok ... niej_.html
-
kravec - Administrator
gazu jest jakies 1\4 w tłumniku masz blokede ze srednica jak w skuterze i wiele innych w silniku ale wszystko jest opisane jak to zdjac w instrukcji obsługi takze nie powinienes mniec problemu
off road squad bilgoraj
-
damianjudo - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości