Samo przyciemniajÄ…ce szybki?
• Strona 1 z 1
Samo przyciemniajÄ…ce szybki?
witam zamierzam kupic sobie nowy kask Arai RX7 fajnie by bylo jak by udalo sie dokupic szybke ktora sama by sie przyciemniala wiecie tak jak w okularach korekcyjnych, robia w ogole cos takiego?
- bolej1
- Świeżak
jest to efekt fotochromu ''polegającej na trwałemu, piecowemu przyciemnianiu szyb metodą katodowego napylania rozszczepionego tytanu możliwe jest przyciemnienie wszystkich szyb.'' a to jest jakis poliwęglan wiec moze nie byc czegos takiego 

- bolej1
- Świeżak
Jeszcze długo się chyba nie spotkamy. Póki co nawet dość kosztowne szkła soczewkowe mają dość długi czas zmiany (przeważnie z ciemnego na jasny) co mogłoby spowodować zagrożenie.
Mnie natomiast zastanawia, dlaczego nikt jeszcze nie sprzedaje przyciemnianych folii przylepnych tak, jak sprzedaje się zwykłe folie "przeciwowadowe". Wiecie, te które się nalepia na szybę by w czasie jazdy jednym i szybkim pociągnięciem ją odkleić i wyrzucić wraz ze wszsytkim zabrudzeniami.
Przykleilibyście sobie taką na szybę rankiem by późnym wieczorem odkleić. Wygodniejsze niż wożenie ze sobą zapasowej szyby, choć kosztowniejsze na dłuższą metę.
Mnie natomiast zastanawia, dlaczego nikt jeszcze nie sprzedaje przyciemnianych folii przylepnych tak, jak sprzedaje się zwykłe folie "przeciwowadowe". Wiecie, te które się nalepia na szybę by w czasie jazdy jednym i szybkim pociągnięciem ją odkleić i wyrzucić wraz ze wszsytkim zabrudzeniami.
Przykleilibyście sobie taką na szybę rankiem by późnym wieczorem odkleić. Wygodniejsze niż wożenie ze sobą zapasowej szyby, choć kosztowniejsze na dłuższą metę.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Dokladnie tez o tym wczoraj myslalem tez to byloby bardzo wygodne. Taka "zrywke' mozna by wykonac samemu tyklo byboby potrzebna kolki mocujace na szybce i orginalna przezroczysta zrywka.Ci inzynierowie spia w tym temacie dziwne
- bolej1
- Świeżak
pierwsze słysze, wiem że narazie dostępne są jedynie zyby dymione, "tęczówki" i lustrzanki, pomysł ciekawy acz dla klienta finalnego mógłby okazać się bardzo kosztowny
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości