Dziwna sprawa ... ? Z FZR-kÄ…
• Strona 1 z 1
Dziwna sprawa ... ? Z FZR-kÄ…
Witam !!! Moto to yamaha FZR 400 rr, wymieniłem olej.
Po wymianie oleju, silnik zaczoł troszke inaczej pracować
. I wydaje mi sie że jest troszke słabszy, i ma inny dzwięk silnika ...
Olej doradził mi Pan w serwisie Yamahy ( Castrol actevo 4T 20W-40 ). A jaki był wcześniej to nie wiem ... I poprzedni właściciel też nie wie.
Czy to może być wina oleju
Po wymianie oleju, silnik zaczoł troszke inaczej pracować

Czy to może być wina oleju

-
przemal_bmw - Świeżak
YAMALUBE to olejowy wynalazek yamahy. jesli zachowane sa parametry 4T 20W40 to, czy castrol, belray, motul to nie powinien zaszkodzić silnikowi sam w sobie.
jeżeli olej był wymieniany w serwisie yamahy, to tym bardziej powinni dobrać odpowiedni do modelu.
niestety skłaniam się do poprzedniego posta. jeżli niedawno kupowałeś sprzęta, to różnych wynalazków można się w silniku spodziewać, chyba że kupiłeś go od kumpla z pewną historią.
jeżeli olej był wymieniany w serwisie yamahy, to tym bardziej powinni dobrać odpowiedni do modelu.
niestety skłaniam się do poprzedniego posta. jeżli niedawno kupowałeś sprzęta, to różnych wynalazków można się w silniku spodziewać, chyba że kupiłeś go od kumpla z pewną historią.
...let's ride...
-
Slesz - Świeżak
Moto kupione jakieś pół roku temu ... Kupiłem go od kolegi, może nie był aż tak niemiły żeby mi wlać jakieś gów..
Dodam że po zalaniu tego oleju, sam silnik troszke zaczoł ciszej pracować. Ale z wydechu już niebyło takiego dzwięku (wydech przelotowy). I Moto jest chyba troszke słabsze ...
Robić coś z tym, czy to tak powinno być ???
Dzieki z góry za dobre rady
Dodam że po zalaniu tego oleju, sam silnik troszke zaczoł ciszej pracować. Ale z wydechu już niebyło takiego dzwięku (wydech przelotowy). I Moto jest chyba troszke słabsze ...
Robić coś z tym, czy to tak powinno być ???
Dzieki z góry za dobre rady

-
przemal_bmw - Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości