Zobacz wątek - SUOMY SPEC1R proszę o opinie na temat tego kasku :)
NAS Analytics TAG

SUOMY SPEC1R proszę o opinie na temat tego kasku :)

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

SUOMY SPEC1R proszę o opinie na temat tego kasku :)

Postprzez kris_zone » 5/5/2008, 08:04

Witam wszystkich bardzo serdecznie:) jak wyzej w temacie prosze o opinie na temat kasków Suomy. Zastanawiam sie nad kupnem tego modelu

http://moto.allegro.pl/item359170593_su ... egro_.html
Pozdrawiam
kris_zone
Świeżak

Postprzez Karol_85 » 5/5/2008, 10:21

Znaleźć opinie na temat kasków suomy faktycznie jest trudno.
Wszyscy opisują SHOEI XR-1000:shock: :shock:
A mi własnie suomy leży najlepiej na dyńce, wrecz idealnie i mam dylemat czy brać wychwalany XR-1000 czy w ciemno SPEC1R.
Ja napisałem maila do gościa ktory uzywa własnie spec1 o to jego odp

Hej,

No to prawda. Wentylacja nie jest zamykana, ale nie odbieram tego jako dużego problemu. To są kaski typowo wyścigowe, stad to rozwiązanie. Generalnie nie przeszkadza to w jeździe nawet w chłodniejsze dni.

Ja jestem bardzo zadowolony. Lekki, bardzo dobrze przylegający do głowy i wygodny. W weekend zrobiłem ponad 200 km bez ściągania go z głowy i nie czułem zmęczenia. Kask jest bardzo dobrze wykonany i jest to kask z wyższej półki niż Arai Chaser, czy XR1000 - a cena jest do nich zbliżona.

Minus jest taki jak wspomniałem na początku - czasami będzie Ci wiało, ale poza tym wszystko jest OK.

Dla przykładu powiem, że mojemu koledze w Arai Chaser popsuł się mechanizm otwierania szybki po kilku jazdach...

Jak ktos ma ten kask nie pisze swoje OBIEKTYWNE wrażenia :!: :!: [/i]
Karol_85
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe