Zobacz wątek - Shoei czy Icon
NAS Analytics TAG

Shoei czy Icon

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Shoei czy Icon

Postprzez sajberek » 27/4/2008, 23:06

Hej,

Mam dylemat, chce kupić kask i wybrałem 2:
- Shoei XR1000
- Ride Icon Domain Decay Silver

Icon bardziej mi się podoba wizualnie, ale nie jestem pewny, czy czasem ten Shoei nie jest bezpieczniejszy. Naczytałem się na temat Shoei, że super, że najlepsze itd...

Co sądzicie?
sajberek
Świeżak

Postprzez tra » 30/4/2008, 23:15

dobrze sie naczytałem SHOEI albo ARAI lub AGV wiec SHOEI XR 1000 najlepszy kask do jazdy codziennej i czasem na tor. pzdr
tra
Świeżak

Postprzez Karol_85 » 1/5/2008, 10:40

Według mnie oba te kaski oferują bardzo podobny poziom bezpieczeństwa, wiec ten argument bym odrzucił. Za Shoei przemawia duża ilość pozytywnych opinii, ale jest to tez minus, po prostu używa go bardzo dużo osób w Iconie byś sie wyróżniał z tłumu 8) AGVy to tez bardzo dobre kaski ale czy równie dobre co SHOEi albo ARAi :?: już prędzej postawił bym na równi SUOMY choć to podobnie jak AGV włoszczyzna. Mi osobiście Shoei nie leży na głowie dlatego polecam ci przymierzyć oba kaski i wybrać te w którym lepiej sie czujesz bo parametry są zbliżone.
Karol_85
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaja » 1/5/2008, 10:58

Shoei nie mialam nigdy, wiec sie nie wypowiem. Na pewno bardzo dobre kaski. Icona mam od jakiegos czasu i jest zajebisty 8)

wentylacja super, antyfog dziala poki co bez zarzutu, mam druga szybke przyciemniana, bez antyfoga, ale jak sie uchyli milimetr nie paruje.
wygodny i bardzo cichy.

I jak slusznie zauwazyl Karol jest ich zecydowanie mniej, a malowania mają zajebiste :)
Kaja
VIP Ścigacz.pl

Postprzez LukasBST » 1/5/2008, 12:46

Popieram kaje,icon ma zajebiaszcze malowania,pozatym sadzac po ilosci dostepnych akcesoriow do nich to jest to kask z przynajmniej tej samej polki co shoei.Ja bralbym icona niestety mnie nie stac ^^
Sracz 600
LukasBST
Świeżak

Postprzez sajberek » 1/5/2008, 13:07

Super, dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Dużo mi dały. Przymierze oba, ale jeśli i w tym i w tym będzie mi dobrze, wybiore Icon'a :)

Pozdrawiam,
M.
sajberek
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe