Shoei czy Icon
• Strona 1 z 1
Shoei czy Icon
Hej,
Mam dylemat, chce kupić kask i wybrałem 2:
- Shoei XR1000
- Ride Icon Domain Decay Silver
Icon bardziej mi się podoba wizualnie, ale nie jestem pewny, czy czasem ten Shoei nie jest bezpieczniejszy. Naczytałem się na temat Shoei, że super, że najlepsze itd...
Co sądzicie?
Mam dylemat, chce kupić kask i wybrałem 2:
- Shoei XR1000
- Ride Icon Domain Decay Silver
Icon bardziej mi się podoba wizualnie, ale nie jestem pewny, czy czasem ten Shoei nie jest bezpieczniejszy. Naczytałem się na temat Shoei, że super, że najlepsze itd...
Co sądzicie?
-
sajberek - Świeżak
Według mnie oba te kaski oferują bardzo podobny poziom bezpieczeństwa, wiec ten argument bym odrzucił. Za Shoei przemawia duża ilość pozytywnych opinii, ale jest to tez minus, po prostu używa go bardzo dużo osób w Iconie byś sie wyróżniał z tłumu
AGVy to tez bardzo dobre kaski ale czy równie dobre co SHOEi albo ARAi
już prędzej postawił bym na równi SUOMY choć to podobnie jak AGV włoszczyzna. Mi osobiście Shoei nie leży na głowie dlatego polecam ci przymierzyć oba kaski i wybrać te w którym lepiej sie czujesz bo parametry są zbliżone.

- Karol_85
- VIP Ścigacz.pl
Shoei nie mialam nigdy, wiec sie nie wypowiem. Na pewno bardzo dobre kaski. Icona mam od jakiegos czasu i jest zajebisty
wentylacja super, antyfog dziala poki co bez zarzutu, mam druga szybke przyciemniana, bez antyfoga, ale jak sie uchyli milimetr nie paruje.
wygodny i bardzo cichy.
I jak slusznie zauwazyl Karol jest ich zecydowanie mniej, a malowania mają zajebiste

wentylacja super, antyfog dziala poki co bez zarzutu, mam druga szybke przyciemniana, bez antyfoga, ale jak sie uchyli milimetr nie paruje.
wygodny i bardzo cichy.
I jak slusznie zauwazyl Karol jest ich zecydowanie mniej, a malowania mają zajebiste

-
Kaja - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe