Zobacz wÄ…tek - Serwis pytanie
NAS Analytics TAG

Serwis pytanie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Serwis pytanie

Postprzez bogus&dawid » 23/4/2008, 21:29

Witam wszystkoch jestem tu nowy. Jesli chodzi to od najmlodszych lat na czyms smigalem. ALe zawsze mazylem o prawdziwy moto- jesli o mnie chodzi to tylko scigacz. Na chwile obecba mam suzuki gsxr 600 k6 miesiac listopad. Mam pytanie po odpaleniu moto z uwagi na to ze jestem ciemny jeszcze chodzi nie rowno nawet potrafi zgasnac a i swieci sie caly czas kontrolka oleju i cheec. Nie wiem czy cos jest nie tak czy moze trzeba olej wymienic. Stan jest ok. Czy jesli jest za duzo to moze tez sie swieci kontrolka?? A mam jeszcze zamontowany POWER COMMANDER. To moze tego jest przyczyna ze gasnie. Prosze o jakies podpowiedzi. Jesli chodzi o silnik jest czysciutki bez zadnych oznak pocenia. Dzieki z gory.
bogus&dawid
Świeżak

Postprzez gojo » 24/4/2008, 07:22

Oddaj czym prędzej do serwisu, bo coś go poważnie może boleć.
gojo
Świeżak

Re: Serwis pytanie

Postprzez Ciechan666 » 24/4/2008, 07:45

bogus&dawid napisał(a):Witam wszystkoch jestem tu nowy. Jesli chodzi to od najmlodszych lat na czyms smigalem. ALe zawsze mazylem o prawdziwy moto- jesli o mnie chodzi to tylko scigacz. Na chwile obecba mam suzuki gsxr 600 k6 miesiac listopad. Mam pytanie po odpaleniu moto z uwagi na to ze jestem ciemny jeszcze chodzi nie rowno nawet potrafi zgasnac a i swieci sie caly czas kontrolka oleju i cheec. Nie wiem czy cos jest nie tak czy moze trzeba olej wymienic. Stan jest ok. Czy jesli jest za duzo to moze tez sie swieci kontrolka?? A mam jeszcze zamontowany POWER COMMANDER. To moze tego jest przyczyna ze gasnie. Prosze o jakies podpowiedzi. Jesli chodzi o silnik jest czysciutki bez zadnych oznak pocenia. Dzieki z gory.

Raaanyyy... kontrolka Ci sie NIE zaswieci jak jest za duzo, tylko jak OLEJU PRAWIE NIE MA!! Radze Ci nie odpalac motocykla, bo szybko poznasz ceny nowych silnikow do gsxr-a. DO SERWISU!
Ciechan666
Świeżak

Postprzez palgumeniedusze » 24/4/2008, 08:52

wiara jest mocna....prawie nowy motocykl i zamiast leciec z nim do srwisu to sie pyta na forum...haha !! nawet jakby ci powiedzieli ze cos trzeba zrobic to i tak pewno bys pojechal do serwisu bo bys nie umial tego zrobic!
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Postprzez bogus&dawid » 24/4/2008, 12:32

dzieki bardzo, pytam co by nie bylo wstydu ze trzeba bylo tylko olej wymienic. Dzieki z gory i lece na serwisu
bogus&dawid
Świeżak

Re: Serwis pytanie

Postprzez Kedar-88 » 24/4/2008, 12:45

bogus&dawid napisał(a): Jesli chodzi o silnik jest czysciutki bez zadnych oznak pocenia. Dzieki z gory.

...bo się niema już czym pocić...ta kontrolka mówi o braku ciśnienia oleju, czyli najprawdopodobniej jest resztka oleju w silniku...gnaj do sklepu po olej i filtr....tylko nie sprzętem :D

...to jest śmiech na sali.....mieć taką maszynę i nawet nie wiedzieć o podstawach.... :evil:
Bandit 1200
Kedar-88
Stały bywalec

Postprzez palgumeniedusze » 24/4/2008, 12:46

5 zl
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

na górê