Gdzie najlepiej ubezpieczyć motocykl?
• Strona 1 z 1
Gdzie najlepiej ubezpieczyć motocykl?
koledzy , własnie zakupiłem motocykl i zastanawiam się gdzie go najtaniej ubezpieczyć i oczywiście najlepiej .
Wspomne ze nie posiadam żadnych zniżek i wzwyżek.
dziękuje za pomoc.
dziękuje za pomoc.
-
romcarlo - Świeżak
Re: Gdzie najlepiej ubezpieczyć motocykl?
romcarlo napisał(a):koledzy , własnie zakupiłem motocykl i zastanawiam się gdzie go najtaniej ubezpieczyć i oczywiście najlepiej .
dziękuje za pomoc.
Skąd wiesz, że nie masz zwyżek? Jesteś pewny, że znasz warunki wszystkich ubezpieczycieli? W zależności od wieku/długości posiadania prawka możesz mieć zwyżki (nawet 80%)
U mnie kalkulacje za OC wygladały tak (maksymalne zniżki)
PZU - 52PLN
Generali - 72PLN
-
gojo - Świeżak
ja juz od 4lat ubezpieczam w PZU i nie narzekam 

Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
zgadzam sie z przedmowcami
PZU ma najtansza ofertÄ™
pzdr
PZU ma najtansza ofertÄ™
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Macie ubezpieczenie AC?
Jesli tak to gdzie i ile płacicie?
polecacie nie polecacie?
kupiłem nie dawno motorek i myśle nad ubezpieczeniem
polecacie nie polecacie?
kupiłem nie dawno motorek i myśle nad ubezpieczeniem
Miec marzenia, doczekac ich spełnienia...
CBR f4 05r

CBR f4 05r

- OgorOgorek
- Świeżak
PZU kantuje na czym tylko może. Kolega miał z nimi niemiłe doświadczenia, zarówno jak ściągał z OC sprawcy jak i swojego AC w drugim przypadku. Do tego jeszcze cena z kosmosu.
Co do OC to faktycznie u nich najtaniej wychodzi na motocykle.
Co do OC to faktycznie u nich najtaniej wychodzi na motocykle.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Jeśli chodzi o PZU bywa różnie z tym ściąganiem należności. U innych wcale nie jest tak różowo i też kredki wychodzą trzeba się odwoływać itd.
Podam przykład który mnie zszokował. Pewna ubezpieczalnia na "A" nie chciała wypłacić ubezpieczenia ze stłuczki, bo jak mówił jej agent: jeśli sprawca się nie przyzna to nie wypłacimy. Mało tego sprawca został ukarany mandatem przez policje, za spowodowanie wypadku na skrzyżowaniu, a ubezpieczyciel z takimi hasłami wyskakuje dodam jeszcze że chodziło o wymuszenie pierwszeństwa. Efektem tego były kilkumiesięczne męki z ubezpieczycielem.
Ja płace za OC w PZU 43zł na rok z zniżkami 60% więc dla mnie nie jest to dużo za litrowe moto.
Podam przykład który mnie zszokował. Pewna ubezpieczalnia na "A" nie chciała wypłacić ubezpieczenia ze stłuczki, bo jak mówił jej agent: jeśli sprawca się nie przyzna to nie wypłacimy. Mało tego sprawca został ukarany mandatem przez policje, za spowodowanie wypadku na skrzyżowaniu, a ubezpieczyciel z takimi hasłami wyskakuje dodam jeszcze że chodziło o wymuszenie pierwszeństwa. Efektem tego były kilkumiesięczne męki z ubezpieczycielem.
Ja płace za OC w PZU 43zł na rok z zniżkami 60% więc dla mnie nie jest to dużo za litrowe moto.
GSX-R 1000
-
erell - Świeżak
OgorOgorek napisał(a):Macie ubezpieczenie AC?
polecacie nie polecacie?
do tego jeszcze prosiłbym o opis waszego moto:
model, rok, przebieg, wycena przez ubezpieczyciela i orientacyjna cena na allegro
-
tobiasz - Świeżak
tobiasz napisał(a):do tego jeszcze prosiłbym o opis waszego moto:
model, rok, przebieg, wycena przez ubezpieczyciela i orientacyjna cena na allegro
Skarbówka?

Z tego co się orientuję to AC kosztuje w granicach 20% wartości moto. Uderz do jakiegoś agenta od ubezpieczeń, niech Ci wyliczy składkę a nie sprawdzasz kto jakie drogie moto ma.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości