Pierwszy przegląd moto w PL
• Strona 1 z 1
Pierwszy przegląd moto w PL
Witam
czy wiecie jakie kryteria musi spełnic moto aby bylo normalnie dopuszczone do ruchu przy pierwszym w Polsce przegladzie rejestracyjnym? najbardziej interesuje mnie kwestia licznika i tylnej lampy stopu bo motorek troszke zostal zmieniony (street) i przymierzam sie do wywalenia m.in. licznika. Odnosnie swiatla tylnego stopu wykonalem je wlasnorecznie i jest to lampa z diod jednak nie ma zadnej homologacji da rade bez problemu z tym przebrnac przez temat?
z gory dzieki za odpowiedzi
czy wiecie jakie kryteria musi spełnic moto aby bylo normalnie dopuszczone do ruchu przy pierwszym w Polsce przegladzie rejestracyjnym? najbardziej interesuje mnie kwestia licznika i tylnej lampy stopu bo motorek troszke zostal zmieniony (street) i przymierzam sie do wywalenia m.in. licznika. Odnosnie swiatla tylnego stopu wykonalem je wlasnorecznie i jest to lampa z diod jednak nie ma zadnej homologacji da rade bez problemu z tym przebrnac przez temat?
z gory dzieki za odpowiedzi
- kamil2oo5
- Świeżak
a nie możesz na czas przeglądu jeszcze zostawić licznik i to wszystko co ma być. a po sobie to powyrzucasz 

zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
-
malmax - Świeżak
ja robiąc przegląd swojego zxra z 2 tygodnie temu to zerkali mi na to czy światła dobrze ustawione(kartkę przykładali do lampy i patrzyli w która stronę promień skupiający pada bo mój to anglik był ale wszystko okazało sie ok.) następnie tabliczka znamionowa, następnie numery na ramie, wszystkie kierunki i światła stopu, hamulców nie sprawdzali bo moto stał w busie i chyba im sie motać z wyciąganiem jego nie chciało, a co do licznika to nie wiem gość coś patrzył ale nie wiem czy oglądał czy tez to jest potrzebne, o to musisz kogoś juz innego zapytać może w dziale prawnym?
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
-
malmax - Świeżak
dambandit napisał(a):W pazdzierniku jak byłem z banditem na pierwszym przegladzie . To nawet z lawety go nie zdejmowałem . Jednak koleś dokładnie go pomierzył i w sumie na tym sie skończyło .
ja z cb tak samo, tyle że na przegląd zawiózł ją ojciec bo ja musiałem iść do szkoły, najlepszy był podobno motyw jak gość zapytał się ojca czy może ściągnąć moto z auta (transit ze skrzynią), ojciec mu na to że jak je wstawi z powrotem to niech sobie ściąga ile chce, gość od razu stwierdził że moto wygląda na sprawne i zadbane

Edit: pragnę zauważyć że motocykl był sprawny w 100% i nie wymagał żadnych obmacywań przez brudne łapska fachmana

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
a jak ja rejestrowalem moto to kolo go nawet nie widzial
hehe wszystko podbil na slepo/na slowo
pzdr
hehe wszystko podbil na slepo/na slowo
pzdr
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1