Dziwny element instalacji elektrycznej - Bandit 600
• Strona 1 z 1
Dziwny element instalacji elektrycznej - Bandit 600
Witam. Zauwazylem w swoim bandicie (600 z 2003 roku) pewną "zbędną" końcówke intalacji elektrycznej. Jest to normalna wtyczka, podobna do tej jaka jest do tylnej lampy. Po przekręceniu zapłonu pojawia się w niej napięcie. Zastanawiam się czy mogę do tego podłączyć grzane manetki i gniazdko zapalniczki (do GPS) - tylko teraz nasuwa się pytanie-czy te 2 urządzenia nie będą zbytnio obciążac jednego przewodu? Chce podłączyc manetki i gniazko zeby były właczane przez kluczyk z wiadomych powodów-zeby przypadkowo nie rozładować akumulatora.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
W motocyklach sa zostawione takie wtyczki zeby cos czasami podlaczyc!
Wlasnie co do tego to nie moge ci na 100%powiedziec..bo ja mialem u siebie w qadzie taka sprawe ze podlaczylem zamiast zwyklych dlugich dwa lefrektory dalekosiezne i mi akumulator ciagle wyskakuje ze jest zaslaby,a wiec musialbys poprubowac
Wlasnie co do tego to nie moge ci na 100%powiedziec..bo ja mialem u siebie w qadzie taka sprawe ze podlaczylem zamiast zwyklych dlugich dwa lefrektory dalekosiezne i mi akumulator ciagle wyskakuje ze jest zaslaby,a wiec musialbys poprubowac
-
mastero33 - Bywalec
Gniazdo zapalniczki możesz podłączyć ze spokojem, bo dużo prądu nie bierze. Nie w ilości problem tylko w poborze mocy. Musisz sprawdzić, jaka jest obciążalność tego gniazda i przewodu. Jeśli ma ponad milimetr średnicy (rdzeń miedziany) to testowo możesz podłączać i patrzyć czy się grzeje.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Witam! Jeśli moto kupiłeś nowe to możliwe, że takie gniazdo do czegoś można wykorzystać, w co wątpię, ponieważ w naked bike raczej nie ma wolnych wtyczek. Natomiast, jeżeli moto kupiłeś używane to może być tak że, albo od czegoś ta wtyczka została wolna lub wcześniej było coś odpinane i rozbierane. Napisz, w którym miejscu masz tą wtyczkę "wolną"!!!
-
sonthin - Świeżak
Ja znalazłem taką wtyczkę schowaną za zbiorniczkiem wyrównawczym, Wątpie by to było do podłączania czegoś. Może ktoś wie do czego to służy w sradzie?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Wiele motocykli produkowanych na rozne rynki ma roznice w wyposazeniu, ale ta sama instalacje el.
Po prostu niektore polaczenia nie sa wykorzystywane na jednym rynku, ale wykorzystywane na innym.
Typowy przyklad to swiatlo pozycyjne w Europie, ktorego nie ma na rynku amerykanskim.
Adam M.
Po prostu niektore polaczenia nie sa wykorzystywane na jednym rynku, ale wykorzystywane na innym.
Typowy przyklad to swiatlo pozycyjne w Europie, ktorego nie ma na rynku amerykanskim.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Moto jest używane (btw to nie jest naked-ma owiewke). Wydaje mi się ze to co pisze Adam M. jest najbardziej prawdopodobne. Adamie czy uważasz ze mogę podłączyc do tego grzane manetki (ok 65W i nawigację 8W)? Przewod jest grubości standardowego przewodu, podobny do tego który idzie np do przednich żarówek a one mają podobną moc.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
A pewien jestes ze alternator wytrzyma wlaczone swiatla i grzanie ? Zrob bilans wydatkow elektrycznych i porownaj z moca altka, dobrze zeby zostalo 20% nadwyzki mocy dla alternatora.
Nie wiem jaki typ altka ma GSF, jezeli to obcowzbudny, pedzony paskiem czy lancuchem umiejscowiony za blokiem cylindrow to nawet nie musisz robic bilansu i odpowiedz bedzie tak, mozesz zalozyc.
Jezeli samowzbudny zalozony na koncowke walu korbowego z osobnym reglerem to zrobilbym bilans, bo na nizszych obrotach te altki nie daja za duzo pradu.
Adam M.
Nie wiem jaki typ altka ma GSF, jezeli to obcowzbudny, pedzony paskiem czy lancuchem umiejscowiony za blokiem cylindrow to nawet nie musisz robic bilansu i odpowiedz bedzie tak, mozesz zalozyc.
Jezeli samowzbudny zalozony na koncowke walu korbowego z osobnym reglerem to zrobilbym bilans, bo na nizszych obrotach te altki nie daja za duzo pradu.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości