Zobacz wątek - serwis w Wawie Bosmotorcycles, opinie?
NAS Analytics TAG

serwis w Wawie Bosmotorcycles, opinie?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

serwis w Wawie Bosmotorcycles, opinie?

Postprzez MadboY » 24/2/2008, 23:06

Szukam serwisu w Wawie (ewentualnie okolicy) zeby zrobic przedsezonowy przeglad i wymienic naped. Wczesniej z GSem jezdzilem do Jasklowskiego a potem do innego warsztatu, ale nie bylem zadowolony z tego drugiego a Jasklowski drogi no i teraz mam Honde a nie Suzi.

Polecano mi kiedys ten warsztat.. jakie sa Wasze opinie na jego temat? Mial ktos z nimi do czynienia?

http://www.bosmotorcycles.pl/
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez zoltar » 25/2/2008, 19:16

Mój kolega tam serwisował, kupił zresztą u nich motocykl, nie wiem czy to ma znaczenie, ale on znał tam właściciela zdaje sie i mechanika. Mechanik z tego co słyszałem wyjechał chyba do Anglii w zeszłym roku, i teraz to nie wiem, ale widać że sie rozwijają.

nie dopisałem najważniejszego, był zadowolony z ich usług i ich polecał.
Ostatnio edytowano 25/2/2008, 19:32 przez zoltar, łącznie edytowano 1 raz
zoltar
Świeżak

Postprzez MadboY » 25/2/2008, 19:26

w najblizszych dniach sie do nich przejade i pewnie zostawie moto na serwis.

Ja dostalem ten adres od mechanika z Jasklowkiego, ktory odchodzil z ASO Suzuki i mial tam na Łopuszanskiej 93 otwierac swoj warsztat. Pawel Lech sie nazywal i bylem bardzo zadowolony z jego roboty. Niestety ale nr tel ktory mial wtedy jest nieaktualny, wiec dowiem sie dopiero na miejscu.
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez willyfog » 25/2/2008, 21:23

napisz jak bylo i czy warto jechac do nich? mozesz tez podac przykladowe ceny jake wylozyles
willyfog
Świeżak

Postprzez MadboY » 26/2/2008, 15:01

Bylem dzisiaj sie zorientowac. Serwis wyglada na dosc dobry. Umowilem sie na maly serwis:
-wymiane filtrow
-wymiana oleju
-wymiana zestawu napedowego (tu czesci ja daje, bo juz kupilem)
- plus ogolne oblukanie motocykla czy czegos nie trzeba jeszcze wymienic.

Wstepny koszt to 700zl za robocizna i czesci.
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez numberuno » 26/2/2008, 15:53

No bez przesady, za połowę tej kwoty zrobisz to równie dobrze. Części, czyli olej plus filtr powietrza i oleju to ok 250zł, wymiana filtrów 50zł, wymiana napędu tez 50. Znajdź dobrego mechanika, który robi w garażu, weźmie dużo mniej kasy, i w razie czego pomoże w odsprzedaży sprzęta, bo będzie go znał. Jak chcesz, to mogę Ci podać numer do dobrego z Międzylesia.
numberuno
Świeżak

Postprzez MadboY » 26/2/2008, 18:49

wymiana napedu (zebatki+lancuch) za 50zl?

Wole oddac do jakiegos serwisu, niz jakiegos domoroslego mechanika. Nie twierdze ze ten Twoj zrobi gorzej, ale wole oddac moto tam gdzie maja odpowiedni sprzet i obycie.
A co do odsprzedazy to przez najblizsze kilka 5 lat nawet przez mysl mi to nie przejdzie, zakochalem sie a mocy jest i tak za duzo.
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez numberuno » 26/2/2008, 21:35

Ja nie rozumiem jaki jest problem przy wymianie łańcucha. Jedyny może w tym, ze zakuwarki w garażu nie mam. Zębatki możesz spokojnie wymienić sam, trzeba tylko wcześniej sie zaopatrzyć w nowe śruby mocujące tylną, bo jak odkręcisz stare, to raczej na pewno będą zniszczone. A zakuć łańcuch to też kwestia zakuwarki i 2 ruchów ręką. Ale jeśli chcesz za to dać tyle kasy..ja bym wolał za to zatankować;D
numberuno
Świeżak

Postprzez MadboY » 27/2/2008, 00:29

jakbym wiedzial, ze potrafie i zrobie jak nalezy to jasne ze sam bym wymienil... Problem w tym, ze mechanikiem nie jestem a te zebatki i lancuch przenosza ponad 150KM i wole dac te kilka stow i miec pewnosc ze jest jak nalezy.
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez zoltar » 27/2/2008, 00:40

Prawde mówiąc ja już pare razy przejechałem sie na mechanikach "ze stodoły" i naprawde jak gość ze stodoły nie jest moim znajomym to wole oddać do większego serwisu z dobrym sprzętem.
Ja serwisuje w UhmaBike na Bemowie a właściwie to chyba już Chomiczówka, jak narazie jestem zadowolony.
zoltar
Świeżak

Postprzez barti » 27/2/2008, 08:48

Porównując ceny serwisu Bosmotorcycles (otwórz link) i UhmaBike (otwórz link) to ci pierwsi maja chyba korzystniejsze. Też szukam jakiegoś serwisu i się zastanawiam gdzie pojechać
barti
Świeżak

Postprzez MadboY » 3/3/2008, 21:33

No i odebralem juz z serwisu. Ogolnie jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek zauwazylem jedno niedociagniecie (pewnie niedopatrzenie), ale zobaczymy jak postapia w tej sprawie.

Ogolnie za wymiane napedu (zebatki i lancuch ja dawalem), za wymiane oleju, filtru, plynu hamulcowego i ogolne przebadanie moto wyszlo niecale 500zl. Nawet sie milo zaskoczylem bo dopompowali mi kola i ustawili godzine na kompie, czego sam nie zdarzylem zrobic.

Takze jak narazie maja u mnie plusa, ale sam ciekawy jestem jak podejda do mojej reklamacji ;)

edit: Bylem z ta moja reklamacja, ale okazalo sie ze wszystko bylo ok a ja wczoraj zle spojrzalem. Ale nawet mimo mojej pseudo reklamacji potraktowali mnie profesjonalnie i sprawdzili czy na pewno jest ok. Takze POLECAM jak najbardziej.
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa