POMOCY!!!Z hondą cr 125 co zrobić.
• Strona 1 z 1
POMOCY!!!Z hondą cr 125 co zrobić.
Witam mam takie pytanie sotatnio rozbierałem motor (honde cr 125) i kumpel poradził mi żebym ustawił zawory wydechowe bo nie równo się otwierały>Oki zrobiłem to zawory otwierają się obydwa tak same lecz po złożeniu okazało sie że na jałowym biegu motor kręci do maxymalnych obrotów jech gdy się wrzuci na na pierwszy bieg tp pruba ruszania kończy się tak buuuuuu motor dusi sie,I mam wrażenie że to w skutek nie otwierania się zaworów wydechowych.Czy to możliwe????Prosze o pomoc z góry dzięki:))
Jaki motor kupić najlepiej z 250-tek w rocznikach 1996 do 1999 kx,rm,yz,cr,
- motomaniak1201
- Świeżak
Ale to jest panowie dwusów.
Nie wiem kim jest ten Twój kolega, ale skoro nie wie, że w dwusówach jest tylko jeden zawór wydechowy, który nie jest typowym zaworem takim jak w czterosuwowych motocyklach, to lepiej niech Ci nie doradza. Tego nikt Ci przez klawiature nie ustawi. Proponuje serwisówkę dobrze przejrzeć i wszystko według niej poregulować. Jeżeli sam nie dasz rady, najlepszym rozwiązaniem mógłby być serwis Hondy, a jeżeli nie serwis to chociażby pożadny mechanik znający się na rzeczy.
Nie wiem kim jest ten Twój kolega, ale skoro nie wie, że w dwusówach jest tylko jeden zawór wydechowy, który nie jest typowym zaworem takim jak w czterosuwowych motocyklach, to lepiej niech Ci nie doradza. Tego nikt Ci przez klawiature nie ustawi. Proponuje serwisówkę dobrze przejrzeć i wszystko według niej poregulować. Jeżeli sam nie dasz rady, najlepszym rozwiązaniem mógłby być serwis Hondy, a jeżeli nie serwis to chociażby pożadny mechanik znający się na rzeczy.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
w dwusówach jest tylko jeden zawór wydechowy
Nie prawda. W Hondzie CR sÄ… dwa zawory - po prawej i lewej stronie. W KTM'ie masz nawet 3 zawory.
W CR nie ma możliwości żeby zawory nie równo się otwierały bo są obydwa prowadzone na jednym wałku.
- plazgut
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości