Oleje do GS 500
• Strona 1 z 1
Oleje do GS 500
mam pytanie do włascicieli suzuki gs 500. jaki olej lejecie do waszych gs-ów? wiem że musi być 10W 40 ale jakiej firmy? druga sprawa, czy w skrzyni biegów jest taki sam olej? jak nie to jaki? i po trzecie gdzie znajduje sie korek spustowy do oleju? dzieki za odpowiedź 

Suzuki GS500E '94
-
luucan - Świeżak
A co za różnica jakiej firmy?Ważne żeby parametry oleju się zgadzały z wymogami twego moto.
Olej jeden do całego silnika.To nie 2T tylko 4T.
Olej jeden do całego silnika.To nie 2T tylko 4T.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
serdecznie polecam Shell Advance! zawiera duzo srodkow czyszczacych oraz technologie "oblepiania" czasteczek metalu.
sam taki leje. w zaleznosci jaki masz przebieg. jak maly to syntetyk a jak przebieg ok 35-50 tys to polsyntetyk (szczegolnie jezeli kupiles go i nie wiesz co bylo wczesniej lane)
sam taki leje. w zaleznosci jaki masz przebieg. jak maly to syntetyk a jak przebieg ok 35-50 tys to polsyntetyk (szczegolnie jezeli kupiles go i nie wiesz co bylo wczesniej lane)
-
willyfog - Świeżak
Ja osobiście wlałem do cbr z 93 roku MOTUL 15 w 50. jechałem z zamiarem kupna 10 w 40...lecz sprzedawca doradził mi abym wziął olej o większej lepkości, gdyż cbr ma już swoje lata...
-
maatiaas - Świeżak
willyfog napisał(a):sam taki leje. w zaleznosci jaki masz przebieg. jak maly to syntetyk a jak przebieg ok 35-50 tys to polsyntetyk (szczegolnie jezeli kupiles go i nie wiesz co bylo wczesniej lane)
A 35 - 50 tys to niby duzy przebieg dla GSa ???
Dla WSK to tak, troche to juz jest

Dlaczego niby syntetyk lac tylko przy malym przebiegu ???
Radze poczytac watki olejowe chociaz na tym forum bo bzdury wypisujecie koledzy.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
ja tylko mowie ze jak nie wiadomo co lano wczesniej to lepiej lac polsyntetyk. jezeli jednak ktos chce lac syntetyk to prosze uprzejmie. 10w-40 jest naprawde ok, szczegolnie syntetyczny
willyfog - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości