Do właścicieli ZXR400
• Strona 1 z 1
Do właścicieli ZXR400
witam niedawno zakupiłem mój pierwszy prawdziwy motor kawasaki ZXR 400 z 1992 roku
. Jak wiadomo teraz czas wymienić pare rzeczy pierwsze to olej i filtr kto mi może powiedzieć jaki olej zalać bo nie mogę tego nigdzie znaleść a moto został z anglii sprowadzony no i nawet nie miałem jak sie właściciela o to zapytać. poza tym jaki płyn hamulcowy zalać DOT 4? bo tam na nakrętkach jest DOT 3 wybite, ale osobiście sie nigdy z takim nie spotkałem. oczywiście świecami sie muszę zająć ale to już najprawdopodobniej NGK zarzucę. aaa i ile wiatru dać w oponki? bo to co jest to na pewno mało. jeśli ktoś jeszcze miałby pomysły co tam należało by wymienić to bardzo proszę o sugestie, na razie ustawiania gaźników nie potrzebuję bo ślicznie pracuje jak igiełka i podobno to było robione jeszcze w UK.

-
malmax - Świeżak
Wg serwisowki:
olej
SE or SF class
SAE 1OW-40
3.0 L
świece
NGK CR9EK lub ND U27ETR
opony
przód 225 kPa (2.25 kg/cm2, 32 psi)
tył 250 kPa (2.50 kg/cm2, 36 psi)
heble
D.O.T.3
Atlas Extra Heavy Duty
Shell Super Heavy Duty
Texaco Super Heavy Duty
Wagner Lockheed Heavy Duty
Castrol Girling- Universal
Castrol GT ( LMA)
Castrol Disc Brake Fluid
olej
SE or SF class
SAE 1OW-40
3.0 L
świece
NGK CR9EK lub ND U27ETR
opony
przód 225 kPa (2.25 kg/cm2, 32 psi)
tył 250 kPa (2.50 kg/cm2, 36 psi)
heble
D.O.T.3
Atlas Extra Heavy Duty
Shell Super Heavy Duty
Texaco Super Heavy Duty
Wagner Lockheed Heavy Duty
Castrol Girling- Universal
Castrol GT ( LMA)
Castrol Disc Brake Fluid
-
rider143 - Świeżak
o dzieki stary niby lukałem na ta serwisówka ale widać za bardzo pobierzenie pierwszy moto to sie człowiek uczy co i jak:) jak bym miał jeszcze jakieś pytanka to się do Ciebie zgłoszę a narazie dzieki, ale zachęcam innych właścicieli tych motorów do wymiany poglądów i uwag na ich temat. 

zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
-
malmax - Świeżak
czy ten olej by sie nadawał? bo idealnie takiego nie moge nigdzie znaleść ale np. ten to ma takie same parametry. SAE 10w40
http://allegro.pl/item312641376_olej_si ... litry.html
PS. 10w40 z tego co ja wiem to poł syntetyk, ale na aukcjach spotkałem sie z tym ze piszą ze jest to 100% syntetyk chyba cos tu sie nie zgadza, w mojej opinie jest to poł syntetyk.
http://allegro.pl/item312641376_olej_si ... litry.html
PS. 10w40 z tego co ja wiem to poł syntetyk, ale na aukcjach spotkałem sie z tym ze piszą ze jest to 100% syntetyk chyba cos tu sie nie zgadza, w mojej opinie jest to poł syntetyk.
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
-
malmax - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości