Skuteczność szybki w CB500
• Strona 1 z 1
Skuteczność szybki w CB500
Witam
Wybrałem się niedawno na przejażdżkę moja Hondą i chciałem ja obudzić z zimowego snu, ale przy prędkości 140km/h myślałem że będę się musiał przywiązać do moto -tak wiało.
Mam w związku z tym pytanie do użytkowników Cebulek z szybką. Czy przy wzroście 190cm jest sens montować szybkę? Pomaga to chociaż w niewielkim stopniu? Na co dzień nie śmigam z takimi prędkościami, ale od czasu do czasu trzeba rurę wydechową przedmuchać
Wybrałem się niedawno na przejażdżkę moja Hondą i chciałem ja obudzić z zimowego snu, ale przy prędkości 140km/h myślałem że będę się musiał przywiązać do moto -tak wiało.
Mam w związku z tym pytanie do użytkowników Cebulek z szybką. Czy przy wzroście 190cm jest sens montować szybkę? Pomaga to chociaż w niewielkim stopniu? Na co dzień nie śmigam z takimi prędkościami, ale od czasu do czasu trzeba rurę wydechową przedmuchać

Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
Wprawdzie nie jezdze CB500 ale w gs500 zamontowanie akcesoryjnej szyby daje bardzo dużo. Koszt niewielki wiec mysle ze warto.
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
A czy to prawda że szybka zwiększa hałas podczas jazdy? Bo słyszałem takie donosy.
I jeszcze mam zapytanie: posiadasz szybkę przezroczystą czy przyciemnianą? Ciekawi mnie czy ma sens kupno przyciemnianej, skoro ta szyba nie jest aż na tyle wysoka aby nam pół nieba zasłonić
I jeszcze mam zapytanie: posiadasz szybkę przezroczystą czy przyciemnianą? Ciekawi mnie czy ma sens kupno przyciemnianej, skoro ta szyba nie jest aż na tyle wysoka aby nam pół nieba zasłonić

-
krydka - Świeżak
Osobiście nie zauważyłem aby hałas sie zwiększył.
Ja osobiście mam lekko przyciemnianą ale tylko dlatego ze mam czarne moto i taka bardziej mi sie podobała.
Ja osobiście mam lekko przyciemnianą ale tylko dlatego ze mam czarne moto i taka bardziej mi sie podobała.

-
blatomasz - Świeżak
Wielkie dzięki. To chyba jednak się zdecyduję.
Blatomasz, czy przyciemniana szybka oprócz walorów estetycznych poprawia komfort jazdy? A w nocy nie przeszkadza?
Blatomasz, czy przyciemniana szybka oprócz walorów estetycznych poprawia komfort jazdy? A w nocy nie przeszkadza?
-
krydka - Świeżak
Oprócz walorów estetycznych nie różni sie niczym od przezroczystej
W nocy w niczym nie przeszkadza bo przez nią nie patrzysz na droge, chyba ze jezdzisz ciagle z klatą na baku

W nocy w niczym nie przeszkadza bo przez nią nie patrzysz na droge, chyba ze jezdzisz ciagle z klatą na baku

-
blatomasz - Świeżak
blatomasz napisał(a):Oprócz walorów estetycznych nie różni sie niczym od przezroczystej
To samo pomyslalem, ona jest zbyt mala zeby przez nia patrzec.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
jak zamontujesz już tę szybę to koniecznie podziel się z nami wrażeniami co do efektu jaki ona daje, sam zastanawiam się nad zakupem takowej, myślę nad wersją średnio przyciemnioną, ta 100% czarna jest trochę kiczowata, a zupełnie przezroczysta wygląda nie za spoko...
napisz jeszcze jaki jest jej koszt, ja na bajzlu w łodzi znalazłem 2 czerwoną (ble) i zupełnie czarną a za obie chciano po 130zł, w sklepie niedaleko mnie gość mówił o około 100zł więc ciekawi mnie jak w innych miejscach wyglądają ceny...
ps. masz jakieś zabezpieczenie (klatka/crash pady/gmole) na silnik?
napisz jeszcze jaki jest jej koszt, ja na bajzlu w łodzi znalazłem 2 czerwoną (ble) i zupełnie czarną a za obie chciano po 130zł, w sklepie niedaleko mnie gość mówił o około 100zł więc ciekawi mnie jak w innych miejscach wyglądają ceny...
ps. masz jakieś zabezpieczenie (klatka/crash pady/gmole) na silnik?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
-
pioterjawa - Świeżak
www.allegro.pl tam przeglądając oferty z CB500 można trafić na taką która jest wyposażona w szybę... ja właśnie tam znalazłem fote cb=szyba
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe