Kurta skórzana damska - tschul - co sądzicie
• Strona 1 z 1
Kurta skórzana damska - tschul - co sądzicie
Witam
Wczoraj zamówiłam kurtkę firmy TSCHUL od osoby o nicku INTER_LUK
http://moto.allegro.pl/item303187353_ku ... mska_.html
oto opis modelu zamieszczony na allegro:
Kurta będzie mnie kosztować 430zł i w poniedziałek odbiorę ją osobiście. Tu kilka moich pytań:
-co sądzicie o tej firmie (biorąc pod uwagę cenę jaką mam zapłacić)
-Na co powinnam zwrócić uwagę kiedy będę ją kupować
-Jak powinna leżeć na mnie ta kurtka
Proszę o radę doświadczone osoby
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Wczoraj zamówiłam kurtkę firmy TSCHUL od osoby o nicku INTER_LUK
http://moto.allegro.pl/item303187353_ku ... mska_.html
oto opis modelu zamieszczony na allegro:
FIRMA INTER-LUK POLECA MARKOWÄ„ ODZIEÅ»
MOTOCYKLOWÄ„ NIEMIECKIEJ FIRMY TSCHUL
Super skórzana kurtka motocyklowa - nowy model
Grubość skóry 1,2-1,3mm, optymalny krój, protektory (CE Approved-Protectors), wewnętrzna podpinka. PRODUCENT: TSCHUL Classic Leather GmbH (Niemcy)
Detale: °SKÓRA BYDLĘCA o grubości ca. 1,3-1,4mm. °Super krój i komfort noszenia . °wyjmowalne PROTEKTORY (CE-Approved Protectors) na łokciach, pagonach oraz plecach °odpinana podpinka °zamki YKK °2 kieszenie zew. oraz 2 kieszenie wew. °zamki przy rękawach °rzepy do regulacji szerokości pasa ° Racing-Style. °zamek do podpięcia spodni
Kurta będzie mnie kosztować 430zł i w poniedziałek odbiorę ją osobiście. Tu kilka moich pytań:
-co sądzicie o tej firmie (biorąc pod uwagę cenę jaką mam zapłacić)
-Na co powinnam zwrócić uwagę kiedy będę ją kupować
-Jak powinna leżeć na mnie ta kurtka
Proszę o radę doświadczone osoby
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
- Załączniki
-
- 303187353_4.jpg (147.39 KiB) PrzeglÄ…dane 4272 razy
- mycha7891
- Świeżak
BiorÄ…c pod uwage cene, jaka dajesz za te skorzana kurtke, to rewelacji spodziewac sie nie powinnas. Ja tyle dalam za tekstylna - dobra skora zaczyna sie od minimum 800zl.
Jak powinna lezec? Najwazniejsze, zeby protektory odpowiadaly swoim miejscom - po wlozeniu sprawdz, czy dobrze leza i nie uciskaja. Czy nie sa za wysoko lub nisko. Ich profil powinien dokladnie odpowiadac Twoim ramionom i lokciom po ich lekkim zgieciu, poniewaz podczas jazdy zle dobrana kurtka moze tylko uprzykrzac podroz.
Zwroc uwage na plecy - najprawdopodobniej bedziesz musiala i tak dokupic sobie zolwia, bo zwykle takie kurtki maja tragiczne zabezpieczenie plecow. Ale to juz indywidualny wybor. Hmm... damskie kurtki sa dosyc krotkie, lecz nie moze za slabo oslaniac nerek - za wysoka nie spelnia swojej funkcji i oprocz zolwia trzeba dokupowac pas, co mija sie z celem.
Na forum jest kilku uzytkownikow smigajacych w skorach TSCHUL'a wiec moze beda mieli kilka uwag praktycznych
Pozdrawiam
P.S. Nie za pozno na takie pytania, skoro juz zamowilas kurtke??...
Jak powinna lezec? Najwazniejsze, zeby protektory odpowiadaly swoim miejscom - po wlozeniu sprawdz, czy dobrze leza i nie uciskaja. Czy nie sa za wysoko lub nisko. Ich profil powinien dokladnie odpowiadac Twoim ramionom i lokciom po ich lekkim zgieciu, poniewaz podczas jazdy zle dobrana kurtka moze tylko uprzykrzac podroz.
Zwroc uwage na plecy - najprawdopodobniej bedziesz musiala i tak dokupic sobie zolwia, bo zwykle takie kurtki maja tragiczne zabezpieczenie plecow. Ale to juz indywidualny wybor. Hmm... damskie kurtki sa dosyc krotkie, lecz nie moze za slabo oslaniac nerek - za wysoka nie spelnia swojej funkcji i oprocz zolwia trzeba dokupowac pas, co mija sie z celem.
Na forum jest kilku uzytkownikow smigajacych w skorach TSCHUL'a wiec moze beda mieli kilka uwag praktycznych

P.S. Nie za pozno na takie pytania, skoro juz zamowilas kurtke??...
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Właśnie - jak to jest z tą długością?? bo to mnie najbardziej martwi.. czy wszystkie kurtki są takie że po nachyleniu się widać plecy ??
Co do ceny - ze względów finansowych jak i z powodu rozpoczynania dopiero przygody z motorami zdecydowałam się na coś tańszego, może jak mi się spodoba ta cała zabawa zainwestuje więcej kasy w akcesoria.
Dalej czekam na opinie kogoś kto może używa ciuchów tej firmy
Co do ceny - ze względów finansowych jak i z powodu rozpoczynania dopiero przygody z motorami zdecydowałam się na coś tańszego, może jak mi się spodoba ta cała zabawa zainwestuje więcej kasy w akcesoria.
Dalej czekam na opinie kogoś kto może używa ciuchów tej firmy
- mycha7891
- Świeżak
Ja kupiłem kurtkę Tschula dla mojego plecaczka, ale niestety jeszcze nie zdążyła tego przetestować. Kurtka wygląda solidnie i jak za taką cenę to jest na prawdę super. Co do długości, z tyłu jest suwak, którego część możesz wszyć do spodni i wtedy jak się kurtkę zepniesz ze spodniami to masz wygodnie i jednocześnie nie wieje po plecach. Co prawda kupiłem inny model ale podejrzewam że we wszystkich tak jest.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości