hamulce
• Strona 1 z 1
hamulce
witam!!! mam problem z przednim hamulcem! zaczęło się od przejażdzki podczas hamowania zablokowało mi przednie koło (naszczęście nic się nie stało) zapiekły sie tłoczki. Wyczyściłem wszystko przesmarowałem i przystąpiłem do odpowietrzania. I tu właśnie jest problem! powtarzałem tę czynność chyba 3 godz. i bez rezultatu. Tłoczki wogóle sie nie wysuwają. przepompowałem chyba 0,5l płynu i nic! proszę o pomoc w tej sprawie!!!
- sławek
- Świeżak
Normalnie wlewałem! odkręciłem "pokrywke" i nalałem płynu! są jakieś inne sposoby
? wiem jak się odpowietrza hamulce! Wszystko niby wporządku a jednak tłoczki się nie wysuwają, może pompka siadła? płyn przepompowuje ale nie ma siły wypchnąć tłoczków? sam niewiem!

- sławek
- Świeżak
WITAM!!! Nareszcie wiem co się działo że te cholerne tłoczki nie chciały się wysuwać! tak jak przypuszczałem pompka się zchrzaniła a dokładniej oring na tłoczku pompy się przeciął. W momencie kiedy tłoczki zacisku mi się zapiekły próbowałem je wcisnąć dopychając do tarczy. Płyn się cofnął rozprężając oring pompy a ja nacisnąłem dźwignie hamulca powodując że oging zaczepił o kanalik którym spływa płyn do tłoczka i się przeciął
Przynajmniej tak mi sie wydaje. Krótko mówiąc sam ją zpieprzyłem!!! ale i sam naprawiłem ! przynajmniej mam w kieszeni kase którą bym musiał zapłacić serwisowi. Dzięki za porady i pozdrawiam!!!!!

- sławek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość