Problem z Kawasaki zxr 400 - prośba o pomoc
• Strona 1 z 1
Problem z Kawasaki zxr 400 - prośba o pomoc
mam problem z moją kawasaki zxr 400 mianowicie wybrałem się dzisiaj na wieksza przejazdzke do Rzeszowa ok 35 Kilometrow w 1 strone w drodze do rzeszowa wszystko ok szła jak burza natomiast w drodze powrotnej trafiłem na okropne korki jakos przez to przejechałem temperatura skoczyła ponad norme ale nie na czerwone pole jeszcze miala zapas. po wyjechaniu z miasta na prostych tez zadnych problemow natomiast problem sie zaczal jakies 2 kilometry przed domem zaczał sie mulic na odkreconej do konca manetce myslalem ze ma malo paliwa ale paliwo jescze jest i tak sie powoli wkrecał na obroty co najmniej dwa razy wolniej od normalnej dyspozycji i zaraz przed zakretem do domu zredukowałem do 2 i zdechł .. zgasł silnik i nie odpalił dałerm mu odpoczac jakies 2 godz odpalilem go znowu ... załapał ale jak spusciłem go z gazu zaraz obroty mu spadły i zdechł :/ sprobuje go jutro jeszcze raz odpalic... oby odzył . JESLI MOZECIE TO POMOZCIE MI !!! to moj pierwszy moto i sie boje ze cos powazniejszego ssie znim dzieje...
ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 

- stryku0
- Świeżak
mam gsx 600, tez pare razy mi sie tak zrobiło, ale najczęściej samo przeszło, ale w moim przypadku to raczej wina kiepskiego paliwa, nie zawsze chce sie zajechać na orlen, a umnie na wiosce to badziewie mają, raz poprostu wyczyściłem świece, inym razem wyczyściłem dysze na gaźnikach, ale mój moto robi tak dlatego że domaga sie wukoometri... pozdr
-
dawid 89 - Moderator
dzieki lekko mi ulżyło
ale ja zawsze staram sie lac dobre paliwo i tylko 98 a gazniki były czyszczone pare miechów temu ... pierwszy raz taka sytuacja mi sie przytrafiła
mam nadzieje ze juz jutro wyzdrowieje i dalej na niej posmigam jak sie to powtorzy jade na serwis...

- stryku0
- Świeżak
Nie ciesz sie tak w zxr 400 kupionych w polsce defekty silników są nagminne, dzieje sie tak przez nieodpowiednie serwisowanie a ze względu na specyfike tego silnika serwisu nie można zaniedbywać nawet w najmniejszym stopniu. Sprawdź poziom oleju i płynu chłodniczego sprawność czujnika temp. i termostatu jak jest ok to może być chwilowa niedyspozycja aha i filtr paliwa jak masz bo też mógł sie przypchać.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
wielkie dzieki za info miałem nim jechać dziisaj na serwis do INTERMOTORS ale sie nie umówiłem na wizyte i masz tu taka sytuacja.. byc moze to filtr paliwa podobne objawy mialem w fordzie escorcie ale to całkiem co innego
motocykl sprowadzony był zniemczech ale kupiłem go w polsce... w niemczech był zablokowany do połowy czyli do 35 KM

- stryku0
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości