Zobacz wątek - Problem z Kawasaki zxr 400 - prośba o pomoc
NAS Analytics TAG

Problem z Kawasaki zxr 400 - prośba o pomoc

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Problem z Kawasaki zxr 400 - prośba o pomoc

Postprzez stryku0 » 30/10/2007, 17:52

mam problem z moją kawasaki zxr 400 mianowicie wybrałem się dzisiaj na wieksza przejazdzke do Rzeszowa ok 35 Kilometrow w 1 strone w drodze do rzeszowa wszystko ok szła jak burza natomiast w drodze powrotnej trafiłem na okropne korki jakos przez to przejechałem temperatura skoczyła ponad norme ale nie na czerwone pole jeszcze miala zapas. po wyjechaniu z miasta na prostych tez zadnych problemow natomiast problem sie zaczal jakies 2 kilometry przed domem zaczał sie mulic na odkreconej do konca manetce myslalem ze ma malo paliwa ale paliwo jescze jest i tak sie powoli wkrecał na obroty co najmniej dwa razy wolniej od normalnej dyspozycji i zaraz przed zakretem do domu zredukowałem do 2 i zdechł .. zgasł silnik i nie odpalił dałerm mu odpoczac jakies 2 godz odpalilem go znowu ... załapał ale jak spusciłem go z gazu zaraz obroty mu spadły i zdechł :/ sprobuje go jutro jeszcze raz odpalic... oby odzył . JESLI MOZECIE TO POMOZCIE MI !!! to moj pierwszy moto i sie boje ze cos powazniejszego ssie znim dzieje...
ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 :D
stryku0
Świeżak

Postprzez dawid 89 » 30/10/2007, 18:08

mam gsx 600, tez pare razy mi sie tak zrobiło, ale najczęściej samo przeszło, ale w moim przypadku to raczej wina kiepskiego paliwa, nie zawsze chce sie zajechać na orlen, a umnie na wiosce to badziewie mają, raz poprostu wyczyściłem świece, inym razem wyczyściłem dysze na gaźnikach, ale mój moto robi tak dlatego że domaga sie wukoometri... pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez stryku0 » 30/10/2007, 18:16

dzieki lekko mi ulżyło :) ale ja zawsze staram sie lac dobre paliwo i tylko 98 a gazniki były czyszczone pare miechów temu ... pierwszy raz taka sytuacja mi sie przytrafiła :( mam nadzieje ze juz jutro wyzdrowieje i dalej na niej posmigam jak sie to powtorzy jade na serwis...
stryku0
Świeżak

Postprzez icid » 30/10/2007, 19:14

Nie ciesz sie tak w zxr 400 kupionych w polsce defekty silników są nagminne, dzieje sie tak przez nieodpowiednie serwisowanie a ze względu na specyfike tego silnika serwisu nie można zaniedbywać nawet w najmniejszym stopniu. Sprawdź poziom oleju i płynu chłodniczego sprawność czujnika temp. i termostatu jak jest ok to może być chwilowa niedyspozycja aha i filtr paliwa jak masz bo też mógł sie przypchać.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez stryku0 » 30/10/2007, 19:19

wielkie dzieki za info miałem nim jechać dziisaj na serwis do INTERMOTORS ale sie nie umówiłem na wizyte i masz tu taka sytuacja.. byc moze to filtr paliwa podobne objawy mialem w fordzie escorcie ale to całkiem co innego :P motocykl sprowadzony był zniemczech ale kupiłem go w polsce... w niemczech był zablokowany do połowy czyli do 35 KM
stryku0
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê