Trudny wybor dt 80 czy mtx 80 o to jest pytanie
• Strona 1 z 1
Trudny wybor dt 80 czy mtx 80 o to jest pytanie
Witam
Jestem nowy na forum to do wszystkich mówie cześć!
Z jednośladami mam już jakieś doświadczenia: tak jak chyba wszystcy kiedyś śmigałem na rometach, wsce, i kilka godzin wyjezdziłem na Yamaszce TDR 125. Zastanawiam sie co wybrać mtx czy dt lc2 oa dt widziałem prawie same dobre opinie a o mtx mało co jest. Dt jest ładniejsza mało awaryjna ale ma lipne zawieszenie a mtx? Więc co wybrać? Co jest lepsze w teren? Co na szose? Czasu mam jeszcze troche nigdzie mi sie nie śpieszy więc czekam na opinie.
Jestem nowy na forum to do wszystkich mówie cześć!
Z jednośladami mam już jakieś doświadczenia: tak jak chyba wszystcy kiedyś śmigałem na rometach, wsce, i kilka godzin wyjezdziłem na Yamaszce TDR 125. Zastanawiam sie co wybrać mtx czy dt lc2 oa dt widziałem prawie same dobre opinie a o mtx mało co jest. Dt jest ładniejsza mało awaryjna ale ma lipne zawieszenie a mtx? Więc co wybrać? Co jest lepsze w teren? Co na szose? Czasu mam jeszcze troche nigdzie mi sie nie śpieszy więc czekam na opinie.
- czaja18
- Świeżak
obydwa to dual sport wiec ani dobre w teren, a jesli chodzi o szosy to nadaja sie tylko do miasta. Jesli myslisz nad wyborem jedenych z tych moto to ja na twoim miejscu wzialbym honde mtx. Bo jednak honda to honda a dt ma strasznie do bani zawieche(wiem bo mialem dt 125). Co prawda na mtx nie jezdzilem ale wiedzialem przed chwila na allegro ze za calkiem nie duze pieniadze dostaniesz mtx takiego ktorego nie bedzie Ci go zal katowac... pozdrawiam
- szogun891
- Świeżak
Honda jest brzydsza ?? A my teraz mówimy o r2 czy jakichś starych modelach ?? Bo jesli mam być szczery to Yamaha i Honda są dobre. Przy MTX'sie masz tego minusa ze nie jest tak duzo części ale to też nie do końca bo łatwo jest znaleść ludzi którzy sprzedają swoje maszynki na części, Honda ma z tylu miękkie amortyzatory co nie najfajniej sprawdza się przy skakaniu ale w jeździe w terenie jest wygodniej, no i z przodu masz pompowany więc możesz sobie ustawić go czy chcesz mieć miękki czy twardy. I krótko o osiągach: moc 15 koni masa 103 kilo max prędkość (przy mojej wadze prawie 80kilo) 100 km/h pali do 5 litrów na 100 kilometrów
"Komu mam wierzyć? co nazwać zaufaniem?
Czym jest - honor, szacunek, duma, prawda ponad prawem?"
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
Czym jest - honor, szacunek, duma, prawda ponad prawem?"
O.S.T.R. - Mówiłaś mi...
- Tokash
- Świeżak
witam
mam taki sam problem, nie wiem jakie moto sobie wybrać do jazdy po lesie ;/ lepsza bedzie honda mtx 80 czy yamaha dt 80 ? ktory jest mocniejszy i bardziej zrywny i wmiare tani w utrzymaniu? nie siadam pierwszy raz na moto. dzieki za odpowiedzi
mam taki sam problem, nie wiem jakie moto sobie wybrać do jazdy po lesie ;/ lepsza bedzie honda mtx 80 czy yamaha dt 80 ? ktory jest mocniejszy i bardziej zrywny i wmiare tani w utrzymaniu? nie siadam pierwszy raz na moto. dzieki za odpowiedzi
- Krzynio=]
- Świeżak
Ja polecam MTX'a jest duzo lepszy, sam mam mtx'a (do sprzedania zreszta), a kumple maja dt i bez problemu dawalem rade im szegolnie w terenie!!!!
- Mojzesz_MX
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości