Regulacja zaworów, a uszczelka-Bandit.
• Strona 1 z 1
Regulacja zaworów, a uszczelka-Bandit.
Witam! Mam mały problem. Mianowicie: kupiłem Bandita 600N z 97 roku i chcę mu zrobić regulację zaworów i gaźników, gdyż moto jest z niemiec i nie wiem kiedy ostatnio w nim było coś robione. Mam pytanie czy przy regulacji zaworów trzeba wymieniać też uszczelkę pokrywy klawiatury, czy wkłada się tą samą. Mam jeszcze jedno pytanie: przy połączeniu pokrywy z blokiem jest wykruszony kawałek odlewu z boku w miejscu gdzie idzie uszczelka i ją widać trochę w tym, że punkcie, gdyż moto było pewnie przewrócone na prawą stronę, czy ten kawałek widocznej uszczelki(normalnie jest zakryta przez pokrywę) nie będzie przeszkadzał w dalszej eksploatacji i czy nic się z tym nie bedzie działo po zrobionej regulacji, jak na razie nic tam nie puchnie i nic nie cieknie. Na rys. widać to wykruszenie. Myślałem, żeby to nadlać lub użyć jakiegoś kleju - co Wy na to. Z góry dzięki za wskazówki:)
- Załączniki
-
- 3.jpg (146.96 KiB) PrzeglÄ…dane 1527 razy
-
sonthin - Świeżak
Jak uszczelka wyglada dobrze to nie trzeba jej zmieniac. Jak bedziesz mial problem z przeciekiem to ja wymienisz. Pokrywa jezeli do tej pory nie ciekla to dlaczego ma zaczac 

<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości