głosna praca łancuch w R1
• Strona 1 z 1
głosna praca łancuch w R1
jestem nowy i prosze o zrozumienie .szukałem tego rozwiązania problemu i niestety nie znalazłem wiec postanowiłem opisac w nowym temacie.
mianowicie:
wymieniono mi naped w r1 98r na dida 530vm i zebatki nei pamietam producenta ale ok 60 zł mała i 160 duza.
jaki jest problem: wiec po odpuszczeniu gazu i hamowaniu skrzynią oraz takze podczas jazdy na tzw luzie słychac straszne "wycie, buczenie" : napedu.
dodam ze przy starym napedzie nei było tego efektu wiec wykluczam wycie łozys..
po zdjeciu pokrywy przedniej zebatki widac (zrobione 150km ) otarcia na przegu zebatki od strony zewnetrznej.zauwazyłem tez ze przednia zebatka nie chgodzi idelanie po srodku łancucha. ustawienie koła jest ok .
nosze sie z amiarem reklamowania przedniej zebatki gdzy obiło mi sie o uszy ze moze byc zwichrowana lekko i dlatego łancuch chodzi po brzegach zebatki ..
prosze io jakąs rade bo juz zgłupiałem..
fakt ze oryginalna przednia zebatka była ogumowana (chyba , tak wygladała ) natomiast nowa jest tej samej grubosci jednak bez zewnetrznych dodatków.całosc tej zebatki jest jakby ciensza od oryginalnej. aha slizg tez jest ok
mianowicie:
wymieniono mi naped w r1 98r na dida 530vm i zebatki nei pamietam producenta ale ok 60 zł mała i 160 duza.
jaki jest problem: wiec po odpuszczeniu gazu i hamowaniu skrzynią oraz takze podczas jazdy na tzw luzie słychac straszne "wycie, buczenie" : napedu.
dodam ze przy starym napedzie nei było tego efektu wiec wykluczam wycie łozys..
po zdjeciu pokrywy przedniej zebatki widac (zrobione 150km ) otarcia na przegu zebatki od strony zewnetrznej.zauwazyłem tez ze przednia zebatka nie chgodzi idelanie po srodku łancucha. ustawienie koła jest ok .
nosze sie z amiarem reklamowania przedniej zebatki gdzy obiło mi sie o uszy ze moze byc zwichrowana lekko i dlatego łancuch chodzi po brzegach zebatki ..
prosze io jakąs rade bo juz zgłupiałem..
fakt ze oryginalna przednia zebatka była ogumowana (chyba , tak wygladała ) natomiast nowa jest tej samej grubosci jednak bez zewnetrznych dodatków.całosc tej zebatki jest jakby ciensza od oryginalnej. aha slizg tez jest ok
- danielot
- Świeżak
A lancuch jest napiety prawidlowo (czy ma odpowiedni luz
) Prawidlowy luz powinien wynosic od 40 do 50 mm (4 - 5 cm)

- Załączniki
-
- to jest z rocznika 2003 ale jak sprawdzalem, to wiekszosc ma tak samo
- luz.JPG (69.33 KiB) PrzeglÄ…dane 1542 razy
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości