HONDA CRF 450 R OPINIE PORADY
• Strona 1 z 1
HONDA CRF 450 R OPINIE PORADY
Witam. Zapraszam do wypowiadania siÄ™ na temat HONDY CRF 450R.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- torettoCR
- Świeżak
wszystkich czy rocznikowo? ja posiadam takowa z 2002 roku czyli początek produkcji, zrobiłem w niej remont i dopiesciłem jak trzeba i nie mam zadnych problemów, zwinna mocna lekka b.dobrze sie jezdzi, niestety nie mam porównania do innych fulli ale raczej gdybym miał brac nastepnego to wybrałbym crf tylko nowsza:) koszty utrzymania spore ale to taki sport nie ma co narzekac
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
a ja mysle że nie ma o czym tu sie wypowiadac motor jak motor :d czołówka w fullach. i nie ma sensu wypisywac tu opinii swoich bo czy ktos smiga rmz sx czy innym lepszym mógłby napisac swoje zdanie na temat np sx i by pasowalo do CRF motor na pewno dobrze solidnie wykonany, z najlepszych materiałów. co do zywotnosci nie ma co sie rozpisywac bo wiadomo to full. i każdy sie sypie. ale jeżeli sie dba i wymienia wszystko na czas to jest niezawodny
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Od wczoraj jestem posiadaczem HONDY CRF 450 z 2007 roku. Mam zamontowany licznik motogodzin i chce sie dowiedzieć jak często zmieniać olej, filtr oleju. Ile cie kosztował remont w twojej crfce co wymieniłeś?Dziesiu10? Czy CRF twoja po remoncie wydobywa lekki stukot w głowicy albo na łańcuszku?
pozdrawiam
pozdrawiam
- torettoCR
- Świeżak
nie po remoncie jest cichutko, wiesz 2007 rok ma juz kilka rzeczy pozmienianych ale nic nie powinno pukac , gorzej jak to korbowód to bedziesz musiał troche zainwestować.Ja zrobiłem następujace rzeczy:
łożyska kół tył i przód
łożyska łącznika wahacza (prolink)
nowy amortyzator tył
nowe uszczelniacze i olej w przednim zawiasie
klocki przod i tył
cały osprzęt przy kierownicy jak i pompa hamulcowa oraz uchwyt sprzęgła linki sprzęgła i gazu
napęd pełen komplet
ślizg łańcucha
filtr powietrza
jeżeli chodzi o silnik:
korba proxa
łożyska na wał
komplet uszczelek i uszczelniaczy
tłok
łańcuszek rozrządu
zawory tytanowe ssace (wydech były nowe)
spręzyny zaworowe
nowy wałek rozrządu
nowe tarcze sprzegła
zestaw naprawczy pompy wody
nowa przepustnica w gaźniku
z mniej istotnuch rzeczy to plastiki okleina i nowe obicie siedzenia.
co do kosztów remontu samego silnika wyszło jakieś 2,2-2,3 tys bez robocizny która sam wykonałem. pozdro
łożyska kół tył i przód
łożyska łącznika wahacza (prolink)
nowy amortyzator tył
nowe uszczelniacze i olej w przednim zawiasie
klocki przod i tył
cały osprzęt przy kierownicy jak i pompa hamulcowa oraz uchwyt sprzęgła linki sprzęgła i gazu
napęd pełen komplet
ślizg łańcucha
filtr powietrza
jeżeli chodzi o silnik:
korba proxa
łożyska na wał
komplet uszczelek i uszczelniaczy
tłok
łańcuszek rozrządu
zawory tytanowe ssace (wydech były nowe)
spręzyny zaworowe
nowy wałek rozrządu
nowe tarcze sprzegła
zestaw naprawczy pompy wody
nowa przepustnica w gaźniku
z mniej istotnuch rzeczy to plastiki okleina i nowe obicie siedzenia.
co do kosztów remontu samego silnika wyszło jakieś 2,2-2,3 tys bez robocizny która sam wykonałem. pozdro
- Dzesiu10
- Bywalec
Nic innego mi nie przychodzi do głowy jak naspisać - moto marzenie, cudo itp tak jak inne z tej półki
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Dziesiu a czy po odpaleniu crf tak szybko się zagrzewa dosłownie minuta dwie i już prawie gorąca. Miałem wcześniej HONDĘ CR 125 i dziwne to dla mnie no ale to 4Tpewnie. Czy po takim dużym remoncie robiłeś coś czy spokojnie możesz jeszcze długo śmigać? Masz licznik motogodzin?
- torettoCR
- Świeżak
Jam mam crf250 i szybko mi sie zagrzewa 2 min i gotowe ale nie jest strasznie goracy tylko raczej cieply. No ale to cwiartka to pewnie temu szybko sie zagrzewa.
- xxxMatii13
- Świeżak
450 250 szybko sie nagrzewają crossy mają bardzo cienkie ścianki cylindra (chodzi mi o tuleje nicasilową) wiec szybko oddaje cieplo wiec 2 minutki to norma żeby sie nagrzala przed nagrzaniem oczywiscie nie mozna gazu dodawac żeby jechac zwłaszcza w 4T musi byc rozgrzany silnik a zwłaszcza olej.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dwa filtry? niee crf ma osobne smarowanie i sa 2 osobne wlewy co jest b.dobrym rozwiazaniem, co do zagrzewania to jak mówia koledzy 2 minutki i mozna smigac, remont zrobiony dosyc niedawno, licznik mth mam ale jeszcze nie założylem ale sadze ze spokojnie sezon polatam:)
- Dzesiu10
- Bywalec
Re: HONDA CRF 450 R OPINIE PORADY
Wadą 60% crossów crf 450 ( oczywiście nie tych nowych 2018) jest " niebijająca" się piątka.
- Taborioo
- Świeżak
Re: HONDA CRF 450 R OPINIE PORADY
Honda CRF450R to motocykl enduro produkowany przez firmę Honda od 2002 roku. Jest on uważany za jeden z najlepszych motocykli w swojej klasie, oferując wysoką wydajność silnika i zwinne prowadzenie.
Silnik CRF450R jest jednocylindrowym, czterosuwowym silnikiem o pojemności 449 cm3, który generuje moc do 63 KM przy 9000 obr./min i momemt obrotowy do 43 Nm przy 7500 obr./min. Silnik jest zasilany przez gaźnik Keihin FCR i jest wyposażony w system dodatkowego smarowania olejem, który zwiększa trwałość silnika.
Rama motocykla jest wykonana z aluminium, co zapewnia lekkość i sztywność, a zawieszenie Showa jest regulowane i pozwala na dostosowanie do indywidualnych preferencji kierowcy. Hamulce są marki Nissin i oferują dobrą siłę hamowania.
CRF450R jest popularny wśród zawodników motocrossu i enduro, ze względu na swoje wysokie osiągi i zwinne prowadzenie. Jest to również dobry motocykl dla amatorów, którzy szukają wydajności i radości z jazdy.
Silnik CRF450R jest jednocylindrowym, czterosuwowym silnikiem o pojemności 449 cm3, który generuje moc do 63 KM przy 9000 obr./min i momemt obrotowy do 43 Nm przy 7500 obr./min. Silnik jest zasilany przez gaźnik Keihin FCR i jest wyposażony w system dodatkowego smarowania olejem, który zwiększa trwałość silnika.
Rama motocykla jest wykonana z aluminium, co zapewnia lekkość i sztywność, a zawieszenie Showa jest regulowane i pozwala na dostosowanie do indywidualnych preferencji kierowcy. Hamulce są marki Nissin i oferują dobrą siłę hamowania.
CRF450R jest popularny wśród zawodników motocrossu i enduro, ze względu na swoje wysokie osiągi i zwinne prowadzenie. Jest to również dobry motocykl dla amatorów, którzy szukają wydajności i radości z jazdy.
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości