Zobacz wątek - Powypadkowa Honda CB 600 Hornet - zgięta rama ?
NAS Analytics TAG

Powypadkowa Honda CB 600 Hornet - zgięta rama ?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Powypadkowa Honda CB 600 Hornet - zgięta rama ?

Postprzez blady_joe » 17/9/2020, 14:35

Witajcie,
na pewno ten wątek był dużo razy poruszany, ale nie w takim wymiarze. Przynajmniej nie w wymiarze dla laików. Przechodząc do sedna kupiłem Hondę Hornet, która była po jakimś mniejszym bądź większym wypadku. Raczej mniejszym, bo tylko boczek na mocowaniu jest popękany i blaszka jego mocowania jest lekko krzywiona o jakieś 30 st. Reszta, nazwijmy to, podzespołów pod siedziskiem cała. Patrząc globalnie jest też urwany podnóżek i otarta osłona alternatora oraz urwane lusterko, a w sumie to tylko górna jego część (mocowanie całe). Poza tymi rzeczami nic się nie dzieje. Interesuje mnie tylko rama pod siedziskiem, tak mniej więcej w jego połowie (siedziska). Wygląda jakby była pofalowana, ale patrząc z boku nie ma żadnego zgięcia zgięcia co wg fizyki jest mało prawdopodobne, bo przekrój na który działa siła z boku czy też z góry powinien się odkształcić również z boku. Reasumując zastanawia mnie czy jest ona faktycznie zgięta czy to jest tak fabrycznie zrobione?
blady_joe
Świeżak

Re: Powypadkowa Honda CB 600 Hornet - zgięta rama ?

Postprzez BB88 » 17/9/2020, 21:21

Nawet zdjęć nie dałeś
BB88
Świeżak

Re: Powypadkowa Honda CB 600 Hornet - zgięta rama ?

Postprzez Veriton » 29/12/2020, 20:14

W Hornetach generalnie są słabe ramy. Pierwsze co przy kupnie Szerszenia się robi to zdejmuje bak. Daj foty zobaczymy jak to wygląda. Takie pisanie to jak wróżenie z fusów.
YBR 125=> BANDIT 600 => SRAD 600
Veriton
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 23 gości

na górê