Zobacz wÄ…tek - Hamowanie szarpane
NAS Analytics TAG

Hamowanie szarpane

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Hamowanie szarpane

Postprzez Nico1983 » 14/3/2020, 21:36

Witam.
Mam problem. Tydzień temu kupiłem Drag Stara 650 Custom 2000 r.
Po motocykl pojechałem z mechanikiem ponieważ ogólnie to z mechanicznych rzeczy jestem noga. Podczas jazdy próbnej mojej jak i mechanika motocykl podczas hamowania przednim hamulcem "skakał" hamował skacząc dość mocno. Mechanik stwierdził że po prostu klocki są zjechane i wymiana powinna usunąć problem.
Moto wzięte klocki wymienione i niestety problem nie zniknął. Co prawda skoki są mniejsze niż były ale dalej są. Nie wiem jak Wam to wytłumaczyć. to mniej więcej przypomina jak w scigach ABS się uruchamia. To coś w ten deseń jest. Nie wiem czy to problem w klockach czy w lagach bo skoro o lagach mowa to też podczas chowania się lag uginania to w lewej coś mi stuka. nie wiem czy jakieś łożyska się wyrobiły albo jakaś sprężyna w lagach. Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem to prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam.
Nico1983
Świeżak

Re: Hamowanie szarpane

Postprzez BB88 » 25/3/2020, 08:36

Oddaj do porządnego mechanika(nie tego co jechał z tobą) i tyle. Ty się nie znasz i nic z tym nie zrobisz. A wróżenie z fusów można sobie darować
BB88
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości

na górê