Jaki motocykl wybrać
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl wybrać
Witam mam problem z wyborem motocykla takiego do 5 tyś w enduro chodzi mi o pojeżdżenie po lesie spokojnie i trochę mniejszych podjazdów aby motocykl palił nie więcej jak 6l myślałem nad Yamaha dt ale ponoć dużo pali z góry dzięki

- grzybicastop
- Świeżak
Re: Jaki motocykl wybrać
Nie myślałeś o tym, aby zamiast motocykla kupić quada?
Ogólnie wszystko co piszesz to spam, więc wywalam. Ale pytanie o dziwo normalne więc zostawię - reszta wymoderowana
adam_tomasz
Ogólnie wszystko co piszesz to spam, więc wywalam. Ale pytanie o dziwo normalne więc zostawię - reszta wymoderowana
adam_tomasz
- jakubczak
- Świeżak
Raczej nie quady to nie moja bajka nie chodzi mi o części
tylko bardziej o spalanie nie wiem ile pali właśnie taką Yamaha dt 125 ponieważ niektórzy piszą że od 7l do 12l
i to mnie najbardziej przeraża że zamiast sobie pojeździć będę musiał cały czas tankować 

- grzybicastop
- Świeżak
grzybicastop napisał(a):ile pali właśnie taką Yamaha dt 125 ponieważ niektórzy piszą że od 7l do 12l
Jak ktoś jeździ starym, rozregulowanym padłem, to może i tyle mu będzie palić, miałem DT 125, spalanie na asfalcie wychodzi tak 3-4l/100km, w terenie 7-8l/100km

Zobacz sobie też np. KMX 125, ma trochę więcej mocy i lepsze zawieszenie w teren od DT, tylko wydaje się być trochę krowiasty

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Naprawdę 3-4 litry a w terenie 7-8 to nie tak dużo pomyślę nad KMX
ale myślałem też nad Yamaha XT 125 lub honda xr 125 ale to chyba za mało mocy ma aby miało tak ponad 13 koni

- grzybicastop
- Świeżak
grzybicastop napisał(a):Naprawdę 3-4 litry a w terenie 7-8 to nie tak dużo pomyślę nad KMX![]()
![]()
ale myślałem też nad Yamaha XT 125 lub honda xr 125 ale to chyba za mało mocy ma aby miało tak ponad 13 koni
![]()
![]()
![]()
Nie wiem jak Honda, ale XT raczej bardziej jakbyś chciał coś pod supermoto modzić, zawieszenie poza jakieś leśne dukty i szutrowe drogi, nie bardzo daje radę w terenie

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Chciałbym jeździć trochę po asfalcie i trochę po terenie ale myslę że Yamszka da radę nie chodzi mi tak bardzo o moc żeby na kazdym biegu na koło szła chociaż dobrze by było aby torszkę mocy miała
a jeszcze jedno czy taka cała rozblokowana Decia dużo pali?

- grzybicastop
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości