Forum motocyklowe Ścigacz.pl • Zobacz wątek - Problem z prędkościomierzem. Polaris

Problem z prędkościomierzem. Polaris

Dla fanów czterokołowców
_________

Moderatorzy: Walenty, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, henio12323, Beavis

Problem z prędkościomierzem. Polaris

Postprzez rolexxx95 » 12/12/2018, 12:41

Problem z prędkościomierzem.
Witam serdecznie ,
Mam Polarisa Sportsmana z 2008r. Quada kupiłem po zderzeniu z ogrodzeniem . Udało się poskładać wszytko na swoje miejsce ,ale pozostał jeden problem .Mianowicie prędkościomierz , udało mi się znaleźć na alledrogo za 900 zł praktycznie nowy (Polaris PIN 3280589). Sprzedawca twierdził ze kupił,ale nie wymienił ponieważ sprzedał Polarisa . Stary prędkościomierz uległ uszkodzeniu (po przekręceniu stacyjki pojawiał się napis hot check engine, oraz był rozlany częściowo wyświetlacz ) .
Po podłączeniu nowego prędkościomierza wszystko ładnie się wyświetla,ale
czasami podczas jazdy potrafi się wyłączyć a za chwile się włączyć. Mało tego nie pokazuje prędkości (wskazówka ani drgnie) lub pokazuje v-max ..
Po stuknięciu licznika wskazówka wraca na 0. Próbowałem wejść w tryb diagnostyczny ,ale jest to niemożliwe.. . Czy ma ktoś jakiś pomysł bądź rade co z tym możne się dziać ? Czy jest to możliwe że kupiłem nie taki prędkościomierz ? (na moim nie było żadnych numerów). Gdzie szukać problemu ?
Podczas wskazań licznika na v-max mruga kontrolka załączonego napędu awd. Oraz mam pytanie czy ktoś jest w stanie podać jakie napięcia powinny być na przewodach wtyczki prędkościomierza ? oraz jak sprawdzić czujnik prędkości w prawej piaście ? Licznik pokazuje wszystkie pozostałe parametry, oraz nie reaguje na poruszanie wiązką. Wyłącza się tak jakby pod wpływem drgań . :x :x
Zmierzyłem napięcie na wtyczce od prędkościomierza , na 1 i 2 pinie wg manualna powinno być 12VDC u mnie wyglądało to tak . Na 1 pinie 12.65v, na pinie 2 12.88v. Natomiast na przewodach od czujnika prędkości koła między pinem A a pinem C -9.65V.(Wg. Manuala od 10-12 V )
Pomiędzy pinem B a pinem C 9.39V(manual - minimum 6v )
Może ktoś z Was rozwiązywał podobny problem ? :?: :?:
Pozdrawiam :wink: :wink:
rolexxx95
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12/12/2018, 12:34


Powrót do Quady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na gr