zimny - ok potem sieka mz etz 250
• Strona 1 z 1
zimny - ok potem sieka mz etz 250
Witam. Mam pytanko. Dlaczego moja etztka normalnie pali na zimnymn silniku a gdy się zagrzeje np. po przejechaniu około 5km zaczyna kichać i gaśnie? Zatrzymam się, poczekam 1-2min i normalnie zapalam i jade! Potem znów ujadę trochę i znów powtórka z rozrywki.... . Wymieniłem mu już świece na iskra 100 i dalej nic. Świece dość często muszę zmieniać bo zaczynają robić wianuszki tzn. iskry wewnątrz świecy zamiast na elektrodach. Co sie dzieje z moim moto? Na co jest chory? Czy to zwykłe przeziębienie czy już jakaś motogrypa??
- shooter
- Świeżak
Kwaziego to wrzucić w pokrzywy na golasa, a z tą etzetką to może być różnie. Mój kumpel miał simka sr50 elektronika i działo się z nim to samo, tyle, że w nim kostka na zapłonie była do dupy i dlatego. Wymienił ją i było ok
Może to będzie dla ciebie jakąś wskazówką????????? Sprubuj jeszcze wymienić cewkę pod bakiem(w mz pod pokrywą boczną) Po czasie się nagrzewa, a jak się przegrzeje, to może mieć słabą iskrę, no i kicha
Pozdro!!!!!!

Pozdro!!!!!!
-
krzychu8463 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości