Sztywnosc zawieszenia w R1
• Strona 1 z 1
Sztywnosc zawieszenia w R1
Czesc,
nabylem wczoraj R1 99r. Uwazam, ze jest bardzo mocno usztywniona na tylnym wachaczu. Mozecie mi podpowiedziec jak odpowiednio ustaic tylna sprezyne? Moze jest na to jakis "uberprzebiegly" sposob? Prosze o porade, bo mi nerki odbije na nierownosciach. Lepiej miec troszke za sztywna czy troszke za miekka jak juz nie wiadomo jak powinna byc ustawiona?
nabylem wczoraj R1 99r. Uwazam, ze jest bardzo mocno usztywniona na tylnym wachaczu. Mozecie mi podpowiedziec jak odpowiednio ustaic tylna sprezyne? Moze jest na to jakis "uberprzebiegly" sposob? Prosze o porade, bo mi nerki odbije na nierownosciach. Lepiej miec troszke za sztywna czy troszke za miekka jak juz nie wiadomo jak powinna byc ustawiona?
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
I jeszcze raz na tym forum sam odpowiem sobie na swoje pytanie. Nie ma zadnych przebieglych sposobow. Sa po prostu trzy miejsca do ustawien charakterystyki zawieszenia przedniego widelca i 3 miejsca tylnej sprezyny. Wszystkiego mozna dowiedziec sie z serwisowki. Nie znam odpowiedzi na pytanie czy lepiej miekko czy twardo.
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
keraM napisał(a): Nie znam odpowiedzi na pytanie czy lepiej miekko czy twardo.
Bo na takie pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Pytanie w stylu "co lepiej kupić, crossa, czy ściga?"
A wiesz jak ustawić wysokość zawieszenia?
Poszukaj, temat był wałkowany.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości