Zarówki do do przedniej lampy w R1 99r.
• Strona 1 z 1
Zarówki do do przedniej lampy w R1 99r.
Czesc,
mam pytanie czy oplaca sie kupic zarowki H4 60/55W do Yamahy R1 99r. z niebieskim (bardzo bialym) swiatlem? Czy one nie oslepiaja innych kierowcow i czy w ogole sa lepsze czy tylko ladnie wygladaja? Jesli warto to moze ktos poleci jakie konkretnie, bo na przyklad sam posiada i sie sprawdzaja? Moze lepiej kupic dwie zwykle (klasyczne) i olac wyglad?
mam pytanie czy oplaca sie kupic zarowki H4 60/55W do Yamahy R1 99r. z niebieskim (bardzo bialym) swiatlem? Czy one nie oslepiaja innych kierowcow i czy w ogole sa lepsze czy tylko ladnie wygladaja? Jesli warto to moze ktos poleci jakie konkretnie, bo na przyklad sam posiada i sie sprawdzaja? Moze lepiej kupic dwie zwykle (klasyczne) i olac wyglad?
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
fortuny na to nie wydasz!!!-20 zeta kopl, w marketach kup tylko te lekko przyciemnione na niebiesko, bo te mocno niebieskie to poracha, ciemno jak w d****e, mam takie w r6 05, soczewka dodaje efektu i jest z 5% jaśniej może, są dość żywotne, w aucie wystarczają na ok 2lata
- Marian_r6
- Świeżak
Dziekuje za odpowiedz.
Idziemy dalej. Znalazlem w serwisoce jak posutawiac konty poziome i pionowe swiecenia (sa srubki do regeulacji), ale skad mam wiedziec, ze mam poustawiane dobrze? Mozecie podpowiedziec jak to madrze poustawiac w warunkach domowo/garazowych? Pytam dlatego ,ze jak jechalem w nocy to prawie wszyscy kierowcy jadacy z przeciwka mrugali tak jakbym ich oslepial a na bank zmienialem na swiatla mijania z drogowych (zmiana dziala bez problemow bo to przetestowalem).
Idziemy dalej. Znalazlem w serwisoce jak posutawiac konty poziome i pionowe swiecenia (sa srubki do regeulacji), ale skad mam wiedziec, ze mam poustawiane dobrze? Mozecie podpowiedziec jak to madrze poustawiac w warunkach domowo/garazowych? Pytam dlatego ,ze jak jechalem w nocy to prawie wszyscy kierowcy jadacy z przeciwka mrugali tak jakbym ich oslepial a na bank zmienialem na swiatla mijania z drogowych (zmiana dziala bez problemow bo to przetestowalem).
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
Ja ustawialem metoda prob i bledow, ale tylko w pionie po prostu lampa za wysoko swiecila. Po regulacji na droge i jak za malo to znowu opuszczelem i znow na droge w celu sprawdzenia. A tak dokladnie to chyba w stacji diagnostycznej ci ustawia i moze w jakims serwisie ?
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
ja postanowiłem oślepiać (lekko lampa za wysoko), gdyż wszyscy jeżdżą na światłach przez całą dobę, minimum lepszego zauważenia przez innych, co do samej regulacji to nie jest takie oczywiste, wpływ ma twardość przedniego zawieszenia, na min tolerancja jest duża, odkręcasz gaz to do góry, hamujesz to w dół, a z pasażerem nawet teoretycznie dobrze ustawione i tak oślepia
- Marian_r6
- Świeżak
Marian_r6 napisał(a):ja postanowiłem oślepiać (lekko lampa za wysoko), gdyż wszyscy jeżdżą na światłach przez całą dobę
Czlowieku... jak sie jezdzi w dzien to nie ma problemu, ale ja mowie o jezdzie w nocy. Oslepisz ogos niedoswiadczonego i pojdzie z Toba na czolowke. Ja oczywiscie znalazlem w serwisowce, gdzie ustawic wysokosc swiecenia i za kilka minut bede testowal.
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości