Zobacz wÄ…tek - zablokowany motor do 33 hp
NAS Analytics TAG

zablokowany motor do 33 hp

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zablokowany motor do 33 hp

Postprzez michalf84 » 26/8/2007, 20:58

witam wszystkich i prosze o pomoc od jakiegos czsu dojrzewam do zakupu pierwszego moto postanowilem kupic nowa cbrke 600 F problemem jest to ze mieszkam w irlandii wiadomo wiec o co chodzi problem z ubezpieczeniem wpadlem wiec na pomysl by kupic motor zablokowany do 33 hp co zniza mi grupe ubezpieczeniowa z 12 do max 6 chcialem wiec przez pewien czas pojezdzic na zablokowanej a nastepnie odblokowac ja no i oczwiscie jezdzic wciaz na tanszym ubezpieczniu problem kwi w tym na czym polega to zabezpiecznei i czy da sie latwo i tanio zdjac w ulotce z salonu widnieje informacja ze niestety zabezpiecznie jest na stale i nie da sie go zdjac w co bardzo watpie prosze wiec kogos o informacje jesli sie orietuje w temacie. pozdrawiam wszystkich fanow 2 kolek
michalf84
Świeżak

Postprzez musieli » 27/8/2007, 08:53

Jaaasne, zablokowane na stałe i na zawsze :-) Generalnie wtryskówki blokuje się modułem zapłonowym (ECU). Zazwyczaj wystarczy dołożyć PowerCommandera aby oszukać ECU i po problemie. Dodatkowo dzięki PC będziesz mógł pokombinować w stronęzwiększenia mocy. Najlepsze efekty daje zmiana wydechu i filtra powietrza + PC z mapą pod posiadane zestawienie wydechu i filtra.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
musieli
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê