Problem z kierownica ?
• Strona 1 z 1
Problem z kierownica ?
Witam Zainteresowanych !!!
Dzisiaj zaliczylem swoja pierwsza przyslowiowa glebe
Przy wyjezdzie z parkingu chcialem skrecic w prawo i wylozyl mi sie motocykl.Okazalo sie ze kierownica nie skreca mi do konca w prawo. Pelny skret w lewo,natomiast prawa strona jakby zblokowana. Po dluzszej przerwie,kilka ruchow
i wrocila do normy. Czy ktos z Was domysla sie gdzie lezy problem. Bylbym wdzieczny za pomoc.(Pytanie byc moze wyda sie Wam banalne,ale jestem naprawde zielony w tym temacie). Pozdrawiam Piotr.
P.s.( Za stary jestem na koty)
Dzisiaj zaliczylem swoja pierwsza przyslowiowa glebe

i wrocila do normy. Czy ktos z Was domysla sie gdzie lezy problem. Bylbym wdzieczny za pomoc.(Pytanie byc moze wyda sie Wam banalne,ale jestem naprawde zielony w tym temacie). Pozdrawiam Piotr.
P.s.( Za stary jestem na koty)
- stove66
- Świeżak
Re: Problem z kierownica ?
podejrzewam że przestawiło ci sie zawieszenie w półkach i kierownica nie jest prosto z kołem. ustaw kiere na wprost i zobacz na koło czy jest na wprost, jak nie jest to trzeba go wyprostować - najłatwiej to sprzedac kilka kopów w koło żeby wróciło na swoja pozycje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):podejrzewam że przestawiło ci sie zawieszenie w półkach i kierownica nie jest prosto z kołem. ustaw kiere na wprost i zobacz na koło czy jest na wprost, jak nie jest to trzeba go wyprostować - najłatwiej to sprzedac kilka kopów w koło żeby wróciło na swoja pozycje
Dzieki za rade musze to sprawdzic. A czy jest mozliwe zeby kiera zblokowala sie tak podczas jazdy ? (mialem farta bo wyjezdzalem z parkingu)
- stove66
- Świeżak
ciezko to powiedziec, oddaj motocykl do jakiegos wasztatu motocyklowego, niechj ci rzucą okiem, zapłacisz za to jakieś grosze a bedziesz miał pewność że jeździsz sprawnym motocyklem. na pewno trzeba sprawdzic czy kierownica nie jest pogięta, czu nie sa pokrzywione sruby mocujące kierownice, jak kierownica leżu w stosunki do koła - moze masz clip ony one czasem są do dowolnej regulacji i moze tu problem. dalej do skontrolowania są łożyska główki ramy i ewentualne inne uszkodzenia w zaleznosci od motocykla - połamane stelaże, owiewki w srodku - np tam gdzie nie widac od zewnątrz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):ciezko to powiedziec, oddaj motocykl do jakiegos wasztatu motocyklowego, niechj ci rzucą okiem, zapłacisz za to jakieś grosze a bedziesz miał pewność że jeździsz sprawnym motocyklem. na pewno trzeba sprawdzic czy kierownica nie jest pogięta, czu nie sa pokrzywione sruby mocujące kierownice, jak kierownica leżu w stosunki do koła - moze masz clip ony one czasem są do dowolnej regulacji i moze tu problem. dalej do skontrolowania są łożyska główki ramy i ewentualne inne uszkodzenia w zaleznosci od motocykla - połamane stelaże, owiewki w srodku - np tam gdzie nie widac od zewnątrz
Dzieki kolego

- stove66
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości