Nowe kary za brak prawka
• Strona 1 z 1
Nowe kary za brak prawka
Witam, w zwiazku z nowymi karami obowiazujacymi od 1 czerwca jazda bez uprawnien grozi powaznymi konsekwencjami. Czy ma ktos pewne info, czy te same kary dotycza osob nie posiadajace odpowiedniej kategorii? Np majac a2 a jezdzac R1 zaplace 300zl za "brak kategorii" - niby nie mam uprawnien ale znam teorie, czy jestem traktowany jak ktos, kto nigdy do egzaminu nie podchodzil - kary surowsze? Prosze o wypowiedz jedynie ludzi poinformowanych a nie domysly
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- ComeGetMeLUL
- Świeżak
Re: Nowe kary za brak prawka
Zmiany dotyczą jedynie osób, którym cofnięto uprawnienia w drodze postępowania administracyjnego, bądź orzeczenia zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych. Odnośnie braku wymaganej kategorii nic się nie zmieniło.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
"Projekt przewiduje zwiększenia sankcji za kierowanie pojazdem mechanicznym bez posiadania wymaganych uprawnień na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, w postaci kary aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny nie niższej niż 3000 zł. Projekt proponuje również, by informacje o osobach, które dokonały tych wykroczeń były gromadzone w centralnej ewidencji kierowców."
Regula ta nie zostala wdrozona w takim razie?
Regula ta nie zostala wdrozona w takim razie?
- ComeGetMeLUL
- Świeżak
Mówimy o dwóch różnych rzeczach. Ty o projekcie, a ja o nowelizacji ustaw. Żebyś nie musiał przekopywać się przez dzienniki ustaw poczytaj sobie poniższy tekst:
http://www.rp.pl/Prawo-drogowe/30517991 ... .html#ap-1
http://www.rp.pl/Prawo-drogowe/30517991 ... .html#ap-1
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Hmm czyli jeszcze po staremu jesli chodzi o jazde bez kategorii. Dziekuje za rozwianie watpliwosci.
- ComeGetMeLUL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości