Problem ze sprzęgłem
• Strona 1 z 1
Problem ze sprzęgłem
Witamtaki problem w GSXF 600 mianowicie po wbiciu biegu (obojętnie czy na odpalonym czy zgaszonym silniku) moto można pchać jak na luzie i stąd moje pytanie co się mogło stać? bo gdyby to była wina zużytego sprzęgła to przecież na biegu motor nie ruszył by z miejsca, dodam iż kiedy stoi na stópkach na odpalonym silniku wbijam biegi puszczam sprzęgło i koło stoi w miejscu. Proszę o pomoc
- grzegorz1976
- Świeżak
Re: Problem ze sprzęgłem
ukrecony walek od sprzegła ?
posypane tryby ? nie slychac dziwnych dzwiekow ? olej czysty >?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Właśnie nic nie słychać moto ładnie odpala i chodzi normalnie, gdy stoi na stopkach i wrzuce bieg to po puszczeniu sprzęgła koło drlikatnie ruszy i się zatrzymuje, wygląda to tak jakby cały czas było na sprzęgle
- grzegorz1976
- Świeżak
A jaki mniej więcej kest koszt naprawy tego wałka i czy samemu można się z t uporać?
- grzegorz1976
- Świeżak
wszystko mozna zrobic samemu - trzeba miec tylko wiedze i narzedzia. nawet jak chcesz to mozesz sobie sam taki walek wykonac
ogolnie to wszystko to wrozenie z fusow... trzeba albo zaczac rozbierac cos i diagnozowac. albo moze jest jakas pierdola a ty nie masz o niej pojecia i byle jaki mechanik rozwiaze problem w ciagu 5 minut. mowie tutaj np o sytuacji ze linka sprzegla jest za mocno napieta

ogolnie to wszystko to wrozenie z fusow... trzeba albo zaczac rozbierac cos i diagnozowac. albo moze jest jakas pierdola a ty nie masz o niej pojecia i byle jaki mechanik rozwiaze problem w ciagu 5 minut. mowie tutaj np o sytuacji ze linka sprzegla jest za mocno napieta

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości