Zakup cross/enduro 4000/5000zł
• Strona 1 z 1
Zakup cross/enduro 4000/5000zł
Witam !
Jak w temacie .
Mam 15 lat, 182 wzrostu, ważę około 62 KG. Nie wiem czy te informacje są potrzebne ale w razie czego napisałem
Aktualnie mam chińskiego diabollini 125 rs 37. Więc powiedzmy że choć trochę jazdę ogarniam.
Teraz pytanie do was . Co mi się opłaca kupić jeżdżę głównie po lasach, w sumie tor też jest niedaleko więc od czasu do czasu mógłbym się tam przejechać.
Myślałem nad oczywiście Yamaha dt 80/125, ale no nie ukrywajmy lat ona trochę ma i te od rocznika około 2003( chyba coś takiego nie jestem pewien, poprawcie mnie jak cos źle mówie) mają taką jakby upośledzoną ramę
. Więc pytanie do was lepiej kupic 80 nowszą czy 125 starszą ? Chyba ze jakiegos full crossa. Jak jest z jego utrzymaniem ? Koszty powalają ?
Na motocykl mogę przeznaczyć maksymalnie 1000zł rocznie( nie licząc paliwa )
Jeżeli jest jakiś ciekawy motocykl to proszę podajcie jak się nazywa.
Z góry dzieki!LWG !
Jak w temacie .
Mam 15 lat, 182 wzrostu, ważę około 62 KG. Nie wiem czy te informacje są potrzebne ale w razie czego napisałem

Aktualnie mam chińskiego diabollini 125 rs 37. Więc powiedzmy że choć trochę jazdę ogarniam.
Teraz pytanie do was . Co mi się opłaca kupić jeżdżę głównie po lasach, w sumie tor też jest niedaleko więc od czasu do czasu mógłbym się tam przejechać.
Myślałem nad oczywiście Yamaha dt 80/125, ale no nie ukrywajmy lat ona trochę ma i te od rocznika około 2003( chyba coś takiego nie jestem pewien, poprawcie mnie jak cos źle mówie) mają taką jakby upośledzoną ramę

Na motocykl mogę przeznaczyć maksymalnie 1000zł rocznie( nie licząc paliwa )
Jeżeli jest jakiś ciekawy motocykl to proszę podajcie jak się nazywa.
Z góry dzieki!LWG !

- PolandTiger
- Świeżak
Re: Zakup cross/enduro 4000/5000zł
opłacac to na pewno sie nie opłaca
ale jak chcesz jeździc taka DTtka mysle ze spoko opcja. z twoimi gabarytami szukał bym juz raczej 125tki. czemu uwazasz ze rama jest uposledzona ?
wiec w skrócie - polecam DT 125 i jej podobne sprzety rx, kmx, lc2, ...........
tanie, nauczysz sie jeździc, spoko do polatania po lasach, a na tor też mozna wjechac i sie pobawic
crossówka bedzie lepsza na tor, ale bedzie ze 3 razy drozsza jak nie wiecej, jezeli chodzi o koszta utrzymania. ten tysiak to bedzie minimum co sie realnie wkłada rocznie. no chyba ze sie jeździc baaardzo okazyjnie. tylko że po lesie to raz dwa takie moto zarżniesz i koszta rosną.

ale jak chcesz jeździc taka DTtka mysle ze spoko opcja. z twoimi gabarytami szukał bym juz raczej 125tki. czemu uwazasz ze rama jest uposledzona ?
wiec w skrócie - polecam DT 125 i jej podobne sprzety rx, kmx, lc2, ...........
tanie, nauczysz sie jeździc, spoko do polatania po lasach, a na tor też mozna wjechac i sie pobawic
crossówka bedzie lepsza na tor, ale bedzie ze 3 razy drozsza jak nie wiecej, jezeli chodzi o koszta utrzymania. ten tysiak to bedzie minimum co sie realnie wkłada rocznie. no chyba ze sie jeździc baaardzo okazyjnie. tylko że po lesie to raz dwa takie moto zarżniesz i koszta rosną.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Po lesie to nie chodzilo mi o hard enduro tylko jakies scieżki leśne czy coś. A co do tej ramy to mam wrazenie ze tak dosc dziwbie wygląda w tych starszych modelach dlatego tak to określiłem, tylko teraz pojawia sie nastepny problem . Musze przekonac mame ze ta dt nie bedzie za mocna bo ona uwaza ze to niewiadomo co bedzie. W każdym razie dzięki za odpowiedź.
- PolandTiger
- Świeżak
to tym bardziej skoro to nie bedzie ciezkie oranie w lesie to dt sie lepiej spisze
lepiej zostaw ocene ramy inzynierom którzy ją projektowali ;D
lepiej zostaw ocene ramy inzynierom którzy ją projektowali ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości