Honda CBR 125
• Strona 1 z 1
Honda CBR 125
Na poczÄ…tek witam wszystkich.
Mam problem, chciałbym kupić motocykl w klasie 125ccm.
Doświadczenie mam zerowe, ale zawsze moim marzeniem był motocykl i teraz chciałbym je spełnić.
Mam 26 lat 183 cm, 85 kg, chciałbym kupić motocykl do nauki jazdy i używać go na prawo jazdy kat. B, jeździć nim 1-1,5 sezonu i zrobić kat A. Na motocyklach nigdy nie jeździłem, więc nie chcę nic szybkiego, mocnego, tylko coś co pozwoli zacząć mi przygodę z dwoma kółkami. Wolałbym 4t gdyż zależy mi na niskim spalaniu i mniejszej awaryjności. Motocykla bym nie sprzedawał tylko oddał swojej dziewczynie a sam kupił coś większego. Nie chcę wydawać dużych pieniędzy a kupić w miarę ładną sztukę, żeby służyła mi a później mojej dziewczynie. Powiedzmy że mogę dać 5-5,5k.
Z ofert które przeglądałem tylko CBR125 mieści się w cenie i spełnia moje wymagania, czy będzie to dobry motocykl do nauki i jazdy przez max 1,5 sezonu? Czy nie jestem za "dużym" facetem na ten motocykl.
ProszÄ™ o radÄ™ oraz o ewentualne inne propozycjÄ™.
Pozdrawiam
Mam problem, chciałbym kupić motocykl w klasie 125ccm.
Doświadczenie mam zerowe, ale zawsze moim marzeniem był motocykl i teraz chciałbym je spełnić.
Mam 26 lat 183 cm, 85 kg, chciałbym kupić motocykl do nauki jazdy i używać go na prawo jazdy kat. B, jeździć nim 1-1,5 sezonu i zrobić kat A. Na motocyklach nigdy nie jeździłem, więc nie chcę nic szybkiego, mocnego, tylko coś co pozwoli zacząć mi przygodę z dwoma kółkami. Wolałbym 4t gdyż zależy mi na niskim spalaniu i mniejszej awaryjności. Motocykla bym nie sprzedawał tylko oddał swojej dziewczynie a sam kupił coś większego. Nie chcę wydawać dużych pieniędzy a kupić w miarę ładną sztukę, żeby służyła mi a później mojej dziewczynie. Powiedzmy że mogę dać 5-5,5k.
Z ofert które przeglądałem tylko CBR125 mieści się w cenie i spełnia moje wymagania, czy będzie to dobry motocykl do nauki i jazdy przez max 1,5 sezonu? Czy nie jestem za "dużym" facetem na ten motocykl.
ProszÄ™ o radÄ™ oraz o ewentualne inne propozycjÄ™.
Pozdrawiam
- amator90
- Świeżak
Re: Honda CBR 125
Bardzo dobry pomysł ta CBR125. Warto wejść w taką bezpieczną małą pojemność zanim zdecydujesz czy motocykle cię kręcą i będziesz chciał więcej.
Do rozważenia jest jeszcze Hyosung GT125 - większy i V-ka:
https://www.scigacz.pl/Hyosung,GT125,rodzynek,klasy,A1,26743.html (otwórz link)
Do rozważenia jest jeszcze Hyosung GT125 - większy i V-ka:
https://www.scigacz.pl/Hyosung,GT125,rodzynek,klasy,A1,26743.html (otwórz link)
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Re: Honda CBR 125
Bardziej mi się CBR podoba. Myślałem też jeszcze na yamaha r125 ale nie wiem czy jest sens pakować tyle pieniędzy w motocykl na którym nie będę pewnie długo jeździł. CBR nie wielka i jak potem pójdzie do mojej dziewczyny to będzie w sam raz dla niej.
- amator90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość