DELETE
• Strona 1 z 1
Re: Uszczerbiony cylinder, Suzuki rm 125 07
wyglada tragicznie ;/
to na pewno jakis nakładany nicasil.
komus cos nie poszło z powierzchnią nie dociagnał powierzchni nicasilu do płaszczyzny cylindra. i gazy pomału "gryzą" amelinium.
w koncu moze sie płatkami odrywać nicasil i wpadac do silnika
wiec teoretycznie mozna złozyc i jeździc az wybuchnie
albo wsadzic nowy cylinder.
jakby to było w mniejszej skali mozna by próbować planować cylinder na " gładko" i dorobic jakies grubsze uszczelki. tutaj wygląda na dosyc duze ubytki, wiec taka operacja wymagała by grubych uszczelek.
chociaz pisząc to - wróciłem do zdjęc i widze ze tam są oringi, wiec tez troche to odpada, bo oringi nie beda miały wtedy rowków - chyba że i rowki sie pogłębi. wiec sporo zabiegów.
no i takie planowanie zmieni nieco fazy rozrzadu, wiec moto nie bedzie chodziło perfekcyjnie.
to na pewno jakis nakładany nicasil.
komus cos nie poszło z powierzchnią nie dociagnał powierzchni nicasilu do płaszczyzny cylindra. i gazy pomału "gryzą" amelinium.
w koncu moze sie płatkami odrywać nicasil i wpadac do silnika
wiec teoretycznie mozna złozyc i jeździc az wybuchnie
albo wsadzic nowy cylinder.
jakby to było w mniejszej skali mozna by próbować planować cylinder na " gładko" i dorobic jakies grubsze uszczelki. tutaj wygląda na dosyc duze ubytki, wiec taka operacja wymagała by grubych uszczelek.
chociaz pisząc to - wróciłem do zdjęc i widze ze tam są oringi, wiec tez troche to odpada, bo oringi nie beda miały wtedy rowków - chyba że i rowki sie pogłębi. wiec sporo zabiegów.
no i takie planowanie zmieni nieco fazy rozrzadu, wiec moto nie bedzie chodziło perfekcyjnie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak na razie to niby jeździ, może ten sezon jeszcze da rade a na zime kapitalny zrobię, zobaczy się.. Jak uważasz wytrzyma to czy tak średnio?
- michu74
- Świeżak
Opłaca się to ewentualnie tulejować? niby nicasil lepszy, ale w takim stanie? Trudna decyzja...
- michu74
- Świeżak
edytuj posty - nie pisz jeden pod drugim
nie mam pojecia ile to pojeździ tak jak pisałem - pojeździ aż cos strzeli, a kiedy to nastapi nie wiadomo.
tuleja wg mnie to kiepskie rozwiÄ…zanie
nie mam pojecia ile to pojeździ tak jak pisałem - pojeździ aż cos strzeli, a kiedy to nastapi nie wiadomo.
tuleja wg mnie to kiepskie rozwiÄ…zanie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dobra pożyjemy zobaczymy, możesz mi powiedzieć gdzie jest edytuj? bo właśnie chciałem zedytować, ale nie znalazłem takiej opcji- tak na przyszłość żebym wiedział
- michu74
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości