[Aktualności] Londyn: otworzyć wszystkie bus pasy...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Londyn: otworzyć wszystkie bus pasy...
Dyskusja na temat: Londyn: otworzyć wszystkie bus pasy dla motocyklistów!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Londyn: otworzyć wszystkie bus pasy dla motocyklistów!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Londyn: otworzyć wszystkie bus pasy dla motocyklistów!
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Czy moze ktos wyjasnic dlaczego tak jest z tymi buspasami ze sa jakby wyjete z kodeksu drogowego? Wg. mnie to powinno byc w kodeksie jakie pojazdy po jakim pasie moga sie poruszac i ewentualnie aktualizowane tylko. A tak jak jest, to na logike zasady ruchu drogowego na buspasie nie obowiazuja, bo jest samowolka. Ja rozumiem, ze za drogi odpowiadaja poszczegolne gminy czy wojewodztwa, ale w skali kraju czy nawet Europy powinno byc to ujednolicone, bo jest balagan.
Dajmy na to slyszalem ze w Lodzi motocykl moze poruszac sie po bus pasie, w zeszlym roku, we wrzeniu bylem tam akurat i ustawilem sie na bus pasie do swiatel, a kierowca autobusu miejskiego mnie stabil
Moze tylko za warszawskie numery, a moze nie mialem prawa tam byc... cholera wie.
Jest gdzies w internecie spisane w ktorych miastach mozna jezdzic w ktorych nie?
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z Norwegii gdzie w calym kraju motocyklista ma prawo poruszac sie bus pasem...<br><hr>IrekSuperTenere
Dajmy na to slyszalem ze w Lodzi motocykl moze poruszac sie po bus pasie, w zeszlym roku, we wrzeniu bylem tam akurat i ustawilem sie na bus pasie do swiatel, a kierowca autobusu miejskiego mnie stabil

Jest gdzies w internecie spisane w ktorych miastach mozna jezdzic w ktorych nie?
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z Norwegii gdzie w calym kraju motocyklista ma prawo poruszac sie bus pasem...<br><hr>IrekSuperTenere
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zarządca drogi decyduje kto i gdzie może jeździć, kodeks drogowy tego nie definiuje. Podobnie z drogami pod hipermarketem.Komentatorzy napisał(a):Czy moze ktos wyjasnic dlaczego tak jest z tymi buspasami ze sa jakby wyjete z kodeksu drogowego? Wg. mnie to powinno byc w kodeksie jakie pojazdy po jakim pasie moga sie poruszac i ewentualnie aktualizowane tylko. A tak jak jest, to na logike zasady ruchu drogowego na buspasie nie obowiazuja, bo jest samowolka. Ja rozumiem, ze za drogi odpowiadaja poszczegolne gminy czy wojewodztwa, ale w skali kraju czy nawet Europy powinno byc to ujednolicone, bo jest balagan.
Dajmy na to slyszalem ze w Lodzi motocykl moze poruszac sie po bus pasie, w zeszlym roku, we wrzeniu bylem tam akurat i ustawilem sie na bus pasie do swiatel, a kierowca autobusu miejskiego mnie stabilMoze tylko za warszawskie numery, a moze nie mialem prawa tam byc... cholera wie.
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z Norwegii gdzie w calym kraju motocyklista ma prawo poruszac sie bus pasem...<br><hr>IrekSuperTenere<br>
W niektórych krajach EU to jest zawarte w kodeksie. I tak też powinno się zrobić w Polsce, a do tego czasu trzeba sprawdzać za każdym razem czy wolno czy nie.<br><hr>Patryk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polecam też artykuł w Przeglądzie KomunikacyjnymKomentatorzy napisał(a):Czy moze ktos wyjasnic dlaczego tak jest z tymi buspasami ze sa jakby wyjete z kodeksu drogowego? Wg. mnie to powinno byc w kodeksie jakie pojazdy po jakim pasie moga sie poruszac i ewentualnie aktualizowane tylko. A tak jak jest, to na logike zasady ruchu drogowego na buspasie nie obowiazuja, bo jest samowolka. Ja rozumiem, ze za drogi odpowiadaja poszczegolne gminy czy wojewodztwa, ale w skali kraju czy nawet Europy powinno byc to ujednolicone, bo jest balagan.
Dajmy na to slyszalem ze w Lodzi motocykl moze poruszac sie po bus pasie, w zeszlym roku, we wrzeniu bylem tam akurat i ustawilem sie na bus pasie do swiatel, a kierowca autobusu miejskiego mnie stabilMoze tylko za warszawskie numery, a moze nie mialem prawa tam byc... cholera wie.
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z Norwegii gdzie w calym kraju motocyklista ma prawo poruszac sie bus pasem...<br><hr>IrekSuperTenere<br>Komentatorzy napisał(a):Zarządca drogi decyduje kto i gdzie może jeździć, kodeks drogowy tego nie definiuje. Podobnie z drogami pod hipermarketem.
W niektórych krajach EU to jest zawarte w kodeksie. I tak też powinno się zrobić w Polsce, a do tego czasu trzeba sprawdzać za każdym razem czy wolno czy nie.<br><hr>Patryk<br>
Przesłanki odpowiedzialności zarządcy drogi za szkody powstałe z powodu złego stanu nawierzchni<br><hr>Asia Gars
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości