Prawo jazdy kat. A w 2017 roku - jakies zmiany?
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy kat. A w 2017 roku - jakies zmiany?
Witam wszystkich, mam pytanie: czy w 2017 roku, gdy bede robic prawo jazdy na motocykl, przewidziane sa jakies zmiany? Pytam, bo jutro w gazecie prawnej jest plyta CD z testami na wszystkie kategorie, i chcialem z niej sie przygotowac, ale jesli ma cos sie zmienic, to chyba trzeba bedzie poczekac na zaaktualizowane pytania...
- T1000
- Świeżak
Podobno ma być łatwiej, ale co dokładnie ma dotyczyć słowo łatwiej to nie do końca zrozumiałem. Nawiasem mówiąc, to ma być chyba pierwsza zmiana od lat, która w definicji ma być ułatwieniem dla osób zdających.
'
'
- Kineskop
- Świeżak
Zmiany będą dotyczyć przede wszystkim kat. B, ma być wprowadzony okres próbny, z bardziej rygorystycznymi ograniczeniami przez pierwsze dwa lata, np. max 50 w zabudowanym, 80 poza i 100 na drogach szybkiego ruchu, do tego zielony listek, do tego w jakimś tam niedługim okresie od zdobycia prawka trzeba będzie odbyć dodatkowe szkolenie teoretyczne i praktyczne, za które ofc trzeba zapłacić, dodatkowo coś tam bodajże ma się zmienić z limitem punktów i ogólnie łatwiejszą drogą to utraty prawka przez pierwsze dwa lata, ale IMO patrząc na to, co dzieje się obecnie na drogach i jakie bezmózgi dostają lejce, jestem jak najbardziej za zaostrzeniem przepisów.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości