Zobacz wÄ…tek - aprilia "zdechla"
NAS Analytics TAG

aprilia "zdechla"

Enduro, Cross
_________

aprilia "zdechla"

Postprzez DeteosiemdziesiÄ…t » 16/10/2016, 13:47

Witam,
Wczoraj moja apa wróciła niestety na lawecie do domu. Opiszę całą sytuacje od początku. Jeżdżąc wczoraj, nagle coś zaczęło klekotać w silniku. Na wolnych obrotach dało się usłyszeć, podczas jazdy-średnio. Jedynie podczas hamowania, gdy obroty silnika spadały, było wyraźnie słychać klekotanie. Miałem zamiar to sprawdzić już w domu ale nie zdążyłem. Klekotanie było coraz to głośniejsze, aż w końcu apka zgasła. Nie odpala, na pych (coś zagadywała), na nic. Iskra jest, paliwo dochodzi ( po dłuższym kopaniu z odkręconą manetką, pluje benzyną). Ponadto kopka bardzo luźno chodzi i podczas jej kopania (powoli) słychać jakby tarcie metalu o metal. Na wrzuconym biegu czuć opór. Głupi jestem ,że od razu się nie zatrzymałem i że wgl probowalem ją odpalać, bo pewnie coś jeszcze spieprzyłem.. Na zatarcie to to chyba nie wygląda. Co to może być? Co jeszcze sprawdzić?
Z góry dzięki za pomoc

P.S Zapomniałem dodać ,że pacjent to aprilia mx 125 ;)
DeteosiemdziesiÄ…t
Świeżak

Postprzez henio12323 » 17/10/2016, 07:00

moze byc że korba padła. albo wałek balansujący... ale to takie zgadywanie. i tak i tak warto silnik rozebrać i posprawdzać w takim przypadku wiec troche bez sensu tutaj wymyslać mozliwe przyczyny :D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê