[BMW F800R] Yamaha MT-07 kontra BMW F800R -...
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Zamówiłem MT-07. Myślę, że o tym motocyklu może świadczyć fakt, że obdzwoniłem z 15 salonów nim znalazłem taki, który dostanę przed wrześniem i i to w w takiej konfiguracji jaka będzie, a nie jaką ja chcę. I tak musiałem odpuścić kolor (miała być Race Blue, będzie czerwona - najwyżej okleję bak), bo tego co chciałem już w tym roku nikt z obdzwonionych mieć nie będzie. W co drugiej rozmowie słyszałem, że jeżeli coś jest wystawione np na Allegro dłużej niż dzień, to w zasadzie nie ma już po co dzwonić, bo jest klepnięte. A i tak sprzedają motocykle, które dopiero mają mieć, bo te fizycznie dostępne już dawno poszły.<br><hr>VV
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zrobiłem 5000km w 7 dni i motor daje radę średnie spalanie na poziomie 4l/100km<br><hr>andrewKomentatorzy napisał(a):A jak z dłuższymi trasami na Mt-07 ? nadaje sie czy lepiej nie wsiadać ? <br><hr>Jawku<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
naked bez owiewki na dłuższe trasy, podróże będzie męczący.. to moto do zabawy po i w koło miasta.Komentatorzy napisał(a):A jak z dłuższymi trasami na Mt-07 ? nadaje sie czy lepiej nie wsiadać ? <br><hr>Jawku<br>
na trase to poczekaj na MT 09, 07 z owiewka jak fazer oraz z półką pod kufer, tyle, że 09 ok 40 tys ma kosztować.
jest jeszcze taka dziwna ( jak dla mnie honda 750) <br><hr>dr Kaftan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mt-07 fajna ale tylko do zabawy po mieście. Jako UJM się nie nadaje - tutaj znacznie lepsza będzie xj6, tyle że cenowo jednak sporo droższa<br><hr>olos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za młody jesteśKomentatorzy napisał(a):plusy ujemne czy wyscie oszaleli miał ktos z was matematyke w szkole??<br><hr>zeluu<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
4litry? a jazda do 80 co? 4 litry to moja pali jak stoi. TYLE w tym temacie !<br><hr>leon36Komentatorzy napisał(a):A jak z dłuższymi trasami na Mt-07 ? nadaje sie czy lepiej nie wsiadać ? <br><hr>Jawku<br>Komentatorzy napisał(a):zrobiłem 5000km w 7 dni i motor daje radę średnie spalanie na poziomie 4l/100km<br><hr>andrew<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moto wygodne. Ja mam 185 wzrostu owiewka puig niska wiatr atakuje kask jak bym mial 175 byloby ideaqlnie. spalanie odbiega od tych podawanych podawanych przez producenta i testerow w gazetach i necie to marketing! spalanie na poziomie 5litrow i wiecej do 5 to jazda zgodna z przepisami i tepo skutera wtedy pokaze 3.8 i tyle w tym temacie. Wady_ slyszalny naped zebatka lancuch w porownaniu do moich poprzednich moto to yamaha ma ban za ten uklad! zglaszalem to ale mowia jest ok.<br><hr>leon36Komentatorzy napisał(a):A jak z dłuższymi trasami na Mt-07 ? nadaje sie czy lepiej nie wsiadać ? <br><hr>Jawku<br>Komentatorzy napisał(a):Mam zrobione 3 tysiące km.Moto wygodne nawet na dłuższe trasy.Ma szerokie siedzisko więc cztery litery mają komfort podczas jazdy+regulacja twardości zawieszenia.<br><hr>Nasty Mosquito<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego drogi, ile pali Tobie ta maszyna? Czy możesz napisać trochę więcej o swoich odczuciach a propos motocykla? Mam 190 cm, jak z ergonomią w tym przypadku? Dzięki, Maciek.<br><hr>Maciek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie zgodzę się. Na Mt-07 zrobiłem spokojnie 650km w jedną stronę i jedyne co mnie i pasażera zmęczyło to siedzenia bo generalnie tyłki było czuć po 3h czyli jakieś 330km spokojnej jazdy. Pozycja jak i sama jazda jak najbardziej na +. Założona szybka puiga wysoka więc nie wieje strasznie. Jedynym prawdziwym minusem jest mały zbiornik. Co przekłada się na częste wizyty na stacji jeśli lecimy 140-150km/h (co 200-220 km tankowanie :/). Jadąc 110-120 na zbiorniku wykręcimy przeszło 300km. Przy obecnych cenach Mt-07 ciekawą konkurencją jest Kawasaki er6f. Pozdrawiam<br><hr>TomekKomentatorzy napisał(a):A jak z dłuższymi trasami na Mt-07 ? nadaje sie czy lepiej nie wsiadać ? <br><hr>Jawku<br>Komentatorzy napisał(a):naked bez owiewki na dłuższe trasy, podróże będzie męczący.. to moto do zabawy po i w koło miasta.
na trase to poczekaj na MT 09, 07 z owiewka jak fazer oraz z półką pod kufer, tyle, że 09 ok 40 tys ma kosztować.
jest jeszcze taka dziwna ( jak dla mnie honda 750) <br><hr>dr Kaftan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Funkcję tłumienia realizuje tylko jedna strona widelca (jeden wkład jest tańszy niż dwa), w drugim pracuje sama sprężyna."
Autor nie popisał się znajomością budowy MT07, funkcję tłumienia realizują dwie strony, są dwa wkłady. Nie dziękujcie, sami sprawdźcie.<br><hr>Maciej
Autor nie popisał się znajomością budowy MT07, funkcję tłumienia realizują dwie strony, są dwa wkłady. Nie dziękujcie, sami sprawdźcie.<br><hr>Maciej
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości