Suzuki GS500E - pewna watpliwosc
• Strona 1 z 1
Suzuki GS500E - pewna watpliwosc
Dzis bylem obejzec Suzuki GS500E... moto jak dla mnie bardzo fajne, nawet az za duze/mocne jak na pierwszy motor, ale nie o tym mowa... w trakcie rozmowy z wlascicielem poadla pewna dla mnie niepokojaca wypowiedz.
A mianowicie:
Wlasciciel stwierdzil ze trzeba w tym motocyklu wymienaic lancuch napedowy co 1000km... a szczerze powiedziawszy jakos mi sie to nie widzi, chyba zbyt malo prawda? Nie wdawalem sie w polemike bo nie znam sie na tematach technicznych i dlatego pytam Was. Co myslicie?
A mianowicie:
Wlasciciel stwierdzil ze trzeba w tym motocyklu wymienaic lancuch napedowy co 1000km... a szczerze powiedziawszy jakos mi sie to nie widzi, chyba zbyt malo prawda? Nie wdawalem sie w polemike bo nie znam sie na tematach technicznych i dlatego pytam Was. Co myslicie?
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Chyba gostek jest ostro pojechany. Ja wymienilem w swoim moto niedawno po przejechaniu 5 tys. ale tylko dlatego ze mialem nowy lancuch na starych zębatkach i szybko mi się zniszczył. Łańcuch w gs500 wytrzyma 20-30 tys. km, a moze i wiecej, jeszcze tyle nigdy nie wyjezdzilem na nowym i ne mam porownania, ale nie 1000km.
-
hefron - VIP Ścigacz.pl
No wlasnie... dzieki za to wyjasnienie. Coprawda teraz juz nie dowiem sie czy sie gosc pomylil, powiedzial to specjalnie zeby mnie sprawdzic czy sie ornietuje czy nie, czy mialo to jeszcze jakies inne podloze. Zreszta tego moto i tak teraz nie kupie a nosze sie zamiarem kupna GS'a na wiosne 2007 dopiero
Dzieki za wyjasnienie.

Dzieki za wyjasnienie.
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
A mozesz mi cos powiedziec o kosztach utrzymania.
Zanczy nie mam na mysli wymiany opon i lania do baku bo to oczywiste. GS ma przeglady co 6000km, co sklada sie na taki przeglad (zapewne wyglada to podobnie w wiekszosci motocykli), jak ksztaltuja sie teraz ceny oleju/filtrow itp. rzeczy ktore sa przy takim przegladzie wymieniane?
Zanczy nie mam na mysli wymiany opon i lania do baku bo to oczywiste. GS ma przeglady co 6000km, co sklada sie na taki przeglad (zapewne wyglada to podobnie w wiekszosci motocykli), jak ksztaltuja sie teraz ceny oleju/filtrow itp. rzeczy ktore sa przy takim przegladzie wymieniane?
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Jeszcze jeden szczegol mi sie przypomnial... ten sprzet na ktorym mialem dzis okazje pojezdzic mial chromowane "solniczki" czyli obudowy zegarow... a byl to model z roku '92 i wtedy napewno chromowanych obudow nie bylo, pojawily sie zdaje dopiero w calkiem nowych wersjach... czy to moze oznaczac ze moto swoje przeszlo? (Niby szczegol, a jednak cos mi nie pasuje tak do konca
)

-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1